Yetkili Bakan; ’'ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN EYT’Yİ DÜŞÜNMÜYORUZ’'

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen (EYT) mağdurları konuya ilişkin  her gelişmeği takip ediyor. Seçimler öncesi mağduriyetler giderilir mi?  Mağduriyetlerin yaşandığı ve insanların hakları olan emeklilikte yaşa takılanlar'ın sorunu meclisten geçmedi. Yetkili iktidar mensubu bakan ise gündemimizde böyle bir düzenleme yoktur açıklaması yaptı.

EYT'liler olarak bilinen mağdurlar son olarak İstanbul ve İzmir'de tolantı yaparak seslerini yetkililere ve kamuoyuna duyurmaya çalıştılar.

Çocukların Geleceği İçin EYT'yi Düşünmüyoruz

Bakan Selçuk'un açıklaması ajanslara düşen habere göre,  Aile ve Sosyal  Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklarımızın geleceği için EYT'yi ( Emeklilikte Yaşa Takınlanları) düşünmüyoruz denildi.Bakanlığın bu çıkışı Sosyal Güvenlik  Uzmanı Mustafa İşcan tarafından tuhaf olarak değerlendirildi ve   Alie Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın EYT ile ilgili bu çıkışını ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar’la ilgili son gelişmeleri TV 5’deki Çalışma Hayatı programında masaya yatırdı.

Bakanlığın ‘''çocukların geleceği için EYT çıkmayacak’ çıkışı hakkında İşcan “Çocukların ileride emekli maaşı alabilmeleri için denilse de o kadar mağduriyetler var ki şimdi ki geçmişin çocukları ne yapacak” diye eleştiride bulundu.

EYT'liler bu gelişmelere tepki olarak 3 şubat'ta Adana'da,10 Şubat'ta ise Ankara'da büyük bir toplantı yaparak seslerini duyuracakları sorusu üzerine İşcan, "Seçim öncesi EYT mağdurlarının sıkıntıları konusunda yetklililer bir girişimde bulunur mu?" sorusu ile karşılaşan İşcan,, ''İzmir ve İstanbul’dan sonra mağdurların 3 Şubat’ta Adana’da, 10 Şubat’ta ise Ankara’da büyük bir toplantı yaparak yüzbinleri toplamayı hedeflediğini, eğer böyle bir kalabalık toplayabilirse iktidar da muhalafet de bu kalabalığı göz ardı edemeyeceğini' düşünüyorum dedi.

Konuya ilişkin VİDEO adresi;

https://www.youtube.com/watch?v=2ArqVkLttyM