Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından bazı oteller kapılarını depremzedelere açmıştı. Oteller şimdi de “rezervasyonları” olduğu için depremzedeleri otellerden çıkarmaya başladı.

Hatay'da iki çocuğuyla birlikte enkaz altından çıkan depremzede, "Kaymakamlığa gittim, ‘Yurtlar dolu’ dediler. AKP İl Binası’na gittim, ‘Yemek ısmarlayalım size’ dediler. Ne yapacağımı bilmiyorum" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Birgün'de yer alan habere göre kendisi gibi depremzede olan onlarca kişinin otelden çıkmak zorunda kaldığını ifade eden depremzede şunları söyledi:

"Otelden çıktıktan sonra Kaymakamlığa gittim. Yurtların dolu olduğunu söylediler. Kaymakamlık önündeki vatandaşlar beni AKP İl Binası’na yönlendirdiler. Parti binasında görevli kadın bana, ‘Size bir yemek ikram edeyim’ dedi. Ben barınacak yer istiyorum. Depremin ardından Antakya'da ilk iki gün sadece suyla beslendik. Hiçbir yardım görmedik. Şimdi de kalacak yer konusunda yalnız bırakılıyoruz."

Otel işletmecileri ise "depremzedeleri uzun zaman konuk etmeleri mümkün değil” diyerek barınma sorununun devlet eliyle çözülmesi gerektiğini belirtiyor.