Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve AK Parti Eski Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, Erdoğan’ın Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesine ilişkin kendisi üzerinden çarpıcı bir imada bulundu.

İki gün önce Meclis’te gazetecilerle bir araya gelen TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne adaylığı için başvuruda bulunduğunu kaydetmişti. Şentop, “Benim başvurum var. Farklı ülkelerden meclis başkanları ve milletvekillerinin başvuruları da olacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesinin ardından İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez de sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Meclis Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdiğini söyledi. Beni de 22. Dönem Meclis Başkanı Nobel Barış Ödülü’ne aday göstermişti. Ardından 12 yıl sürgünde yaşadım.” ifadelerini kullandı.

TBMM, TURHAN ÇÖMEZ’İ DE NOBELE ADAY GÖSTERMİŞTİR

AK Parti Balıkesir Milletvekili olduğu dönemde Op. Dr. Turhan Çömez, Balıkesir’in Kepsut ilçesinde bir sağlık ocağını ziyaret ettiği sırada aile kavgası sırasında sol göğsünden silahla ağır yaralanan 17 yaşındaki bir kızı ilk müdahaleyi yaparak kurtarmıştı. Yine milletvekilliği döneminde Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan Gönen Devlet Hastanesi’ne Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiğinde, Hüseyin Özen isimli hastanın apandist ameliyatını yapmıştı. Çömez ayrıca, 8.5 aylık hamile Selma Külefli adlı kadının gece yarısı yardımına koşmuş ve Bandırma Devlet Hastanesi'nde ameliyata girmişti.

TBMM 2005 yılında Nobel Barış Ödülü'ne 7 milletvekilini aday göstermişti. Bunların içinde o dönem Turhan Çömez de vardı. Çömez, Kızılay’ın insani yardımını iletmek üzere Irak’a gidip kalp hastası 15 Iraklı çocuğun Türkiye’de tedavi edilmesini sağlamıştı. Tsunamiden sonra Güney Asya’ya giden heyete de başkanlık etmişti.