Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'nin İl Başkanları toplantısında SuriyeDevlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşeceğini açıklaması sonrasında önemli bir paylaşım yaptı.

Sosyal medya hesabından Suriye'deki iç savaşın sonuçlarına dikkat çeken Kamalak, şu ifadeleri kullandı:

"Biz, bugünleri görerek, bunca kan akmadan, bu kadar Suriyeli gelmeden Suriye ile temasa geçip, kardeş kavgasını önlemeye çalışmıştık. Geçen yıllar,yetim kalan yüzlerce çocuk ve milyonları bulan sığınmacıdan sonra zaman yine bizi haklı çıkardı. Sisi ile de biz görüşmedik(!)"

AKP Milletvekili Ali Şahin'in 2014 yılında "Merakım şu: Esed zalimini ziyaret edip el sıkışan Sn Kamalak acaba Sisi'yi de ziyaret edecek mi?"şeklindeki paylaşımını 9 yıl sonra alıntılayan Kamalak, ders niteliğinde "Biz, bugünleri görerek, bunca kan akmadan, bu kadar Suriyeli gelmeden Suriye ile temasa geçip, kardeş kavgasını önlemeye çalışmıştık. Geçen yıllar,yetim kalan yüzlerce çocuk ve milyonları bulan sığınmacıdan sonra zaman yine bizi haklı çıkardı. Sisi ile de biz görüşmedik" şeklindeki yanıtı verdi.

KAMALAK, İÇ SAVAŞ ÇIKMASIN DİYE SURİYE'YE ZİYARET YAPMIŞTI

Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Genel Başkanı olarak gittiği Suriye ziyareti için şunu demişti:

‘‘Esad‘a destek amacıyla Suriye‘ye gitmedik. Biz, ‘Müslüman kanı dökülmesin‘ diye gittik. Amacımız budur. Irak‘ta olduğu gibi 1,5-2 milyon Müslümanın kanı dökülmesin, Suriye baştan aşağı talan edilmesin, 100 binlerce çocuk yetim ve kadınlar dul kalmasın diye gittik. Suriye‘de de benzer olaylar yaşanmasın diye hayati tehlikeyi göze alarak o ziyareti gerçekleştirdik. Suriye Cumhurbaşkanı Esad ile de görüştük. Kendisine, ‘Evet, dış müdahaleyi önlememiz lazım ama Cumhurbaşkanı olarak asıl sorumluluk zatıalinize düşmektedir‘ dedik. Esad da ‘Biz elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz ama asıl yardımı Türkiye‘den beklerdik. Türk hükümeti bize yardım etmek yerine batılılara öncülük etmeye başladı. bunu anlamakta zorlanıyoruz."

Suriye ziyareti sonrası Türkiye‘nin yalnızlaştırılmak istendiğini, Batılıların nihai amacının Türkiye‘yi bölmek olduğunu söyleyen Kamalak, ‘‘Türkiye‘yi bölmek için bir savaşa sokmak icap eder. Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Türkiye‘yi Suriye üzerinden İran ile savaştırdıkları takdirde tarihinin en büyük zaferini sağlayacaklardır‘‘ diye konuşmuştu.

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir