Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, AKP'nin İzmir  mitingi hakkında Twitter hesabından açıklamalar yaptı. Mollaveisoğlu, miting alanının gerçekte fotoğraflarda gösterildiği kadar dolu olmadığını ortaya çıkardı.

Mitingin kalabalık gözükmesi için özel bir açının kullanıldığı, meydanın tamamen doluymuş gibi gösterildiği anlaşıldı. Mollaveisoğlu, Twitter hesabında paylaştığı fotoğraflarla bu manipülasyonu açıkça ortaya koydu. Ayrıca, miting alanındaki yalanların bir birini takip ettiğini ve gerçeklerin çarpıtıldığını vurguladı.

Tuncay Mollaveisoğlu, bir sonraki paylaşımında, miting fotoğraflarının bile sahte olduğunu ortaya çıkardı. Gündoğdu'dan Cumhuriyet Meydanı'na kadar montajla doldurulduğu anlaşılan meydanın ve kordonun bu sahte fotoğraflar en üst yetkililer tarafından paylaşıldı. Bu manipülasyonların halkın yanıltılması için yapıldığı ve gerçekleri çarpıtmaya yönelik olduğu konusunda uyardı.

Mollaveisoğlu'nun bu açıklamaları, AKP hükümetinin medya ve propaganda konusunda nasıl manipülasyonlara başvurduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Halkın gerçekleri öğrenmesinin engellenmesi, manipülasyonların yaygınlaşması, yanıltıcı bilginin çoğalması, demokratik değerlerin zedelenmesi gibi konular üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur.

Erdoğan’ın İzmir mitingini an itibari ile nasıl manipüle ettiklerini paylaşıyorum.. Fotoğraflar anlık!

Resim

Resim

Resim