İstanbul Üsküdar'da yıllar süren AKP belediyeciliği sona erdi. Resmi olmayan rakamlara göre CHP'li Sinem Dedetaş ile AKP'li Hilmi Türkmen'e 23 bin oya yakın fark attı. Üsküdar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da ikamet ettiği ilçe olarak ayrı bir önem taşıyor.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan kritik yerel seçimlerin ardından Üsküdar'da sandıklar açılıyor, oylar sayılıyor ve kentin gelecek beş yılını şekillendirecek isim belli oluyor. İşte Üsküdar seçim sonuçları...

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler sonucunda Üsküdar'ın yeni belediye başkanı ve meclis üyeleri belirlenecek. Seçimlerde yarışan adaylar ve partilerin aldıkları oy sayıları ve oranları büyük bir merakla bekleniyor.

Üsküdar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da ikamet ettiği ilçe olarak ayrı bir önem taşıyor.

Kesin olmayan sonuçlara göre saat 03.30 itibariyle CHP'li Sinem Dedetaş, AKP'li Hilmi Türkmen'e 23 bine yakın oy fark attı.

(Sinem Dedetaş)

"YENİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN TAM YOL İLERİ"

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Dedetaş, şu ifadeleri kullandı: 

Parayı ‘Çöp’e Harcamış: Logolu Çöp Kovalarına Harcanan Milyonlar Parayı ‘Çöp’e Harcamış: Logolu Çöp Kovalarına Harcanan Milyonlar

"Resmi olmayan verilere göre Üsküdar’da kazandık! Bu yolu bizimle yürüyen herkese teşekkür ediyorum. Üsküdarlılara layık olmak için geliyoruz. Üsküdar’da yeni bir başlangıç için Tam Yol İleri!"

Üsküdar'da yerel seçim yarışında son durum şöyle:

CHP / Sinem Dedetaş / Yüzde 50.05
AKP / Hilmi Türkmen / Yüzde 42.71

(Hilmi Türkmen)

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ SEÇİM SONUÇLARI

2019 SEÇİMLERİNDE TABLO NASILDI?

2019 yılında Üsküdar'da gerçekleştirilen yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Hilmi Türkmen 159 bin 320 oyla yüzde 48.25 oyla seçimi kazandı. CHP adayı Ahmet Kılıç 150 bin 188 oyla yüzde 45.48 oranına sahip ikinci isim oldu.

SİNEM DEDETAŞ KİMDİR?

İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu olan Sinem Dedetaş, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Şehir Hatları A.Ş’ye Genel Müdür olarak atandı.

Şehir Hatları'nın ilk kadın genel müdürü olarak; kadın gemici, yağcı ve kaptanlara Şehir Hatları tarihinde ilk kez çalışma olanağı sağlayarak kadın istihdamını yüzde 295 oranında artırdı.

Atıl bir vaziyette duran tarihi Haliç Tersanesi’ni faaliyete geçirerek dünyanın yaşayan ve üreten en eski tersanesi konumuna kavuşturdu. 2023 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanlığına seçildi.