Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, ekonomide kötü gidişatı her seferinde "dış güçlere" bağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediğinin sonunda olduğunu söyledi. Oğuz, "sebebi dış güçler" dedi.

Dünya yazarı ünlü ekonomist Şeref Oğuz, bugünkü köşe yazısında ekonomik kötü gidişata değindi.Ekonomide daha kötü günlerin henüz görülmediğini dile getiren Oğuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AK Parti kurmaylarının ekonomide kötü gidişatı dış güçlere bağlamasına atıfta bulundu.

KÖTÜ EKONOMİYİ DIŞ GÜÇLERE BAĞLAYANLARIN DEDİĞİ ÇIKTI

Dünyanın başının dertten kurtulmadığını vurgulayan Oğuz, "İçerideki ekonomik olguları; “dış güçlere” bağlama alışkanlığındakilerin dediği çıktı" dedi.

Oğuz, "Küre başını dertten kaldıramıyor. Covid salgın hastalığı, tedarik krizi, arz sıkıntıları, enflasyon derken şimdi de Rusya’nın Ukrayna’yı işgali… İçerideki ekonomik olguları; “dış güçlere” bağlama alışkanlığındakilerin dediği çıktı ama bu dış güçleri kişisel almayın zira dünyanın başı belada…

Peki, en kötüyü gördük mü? Hemen cevap vereyim; en kötüyü görmedik. Zira hiperenflasyon süreci başımızı kaldırmamıza izin vermeyecek. Ham petrol 108 $, Brent petrolüm varil fiyatı 110 $. Bu seviyeler zirve olur mu? Putin; 150 $’a kadar zorlayacaktır." ifadelerini kullandı.