MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli, altılı masanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için anket yapacağı iddialarının kendisine sorulması üzerine, “Bana sorarlarsa tercihim sınıf arkadaşım olur” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli, üniversitede sınıf arkadaşıydı.

Meclis’te bütçe görüşmelerine katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, gazetecilerin Altılı Masa'ya ilişkin sorusunu yanıtladı. Altılı masanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için anket yapacağı iddialarına yanıt veren MHP lideri, “Ankette kim çıkarsa ona karar verelim, siz de katılır mısınız dediler. Ben henüz cevap vermedim. Eğer birisi ankette bana gelirse, altı kişi arasından anket yapıyoruz, siz bu ankette kimse evet dersiniz derse, tercihim sınıf arkadaşımdan yana olur” diye cevap verdi.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDE OKUDULAR

Ankara Ticari İlimler Akademisi, şimdiki ismiyle  Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde okuyan Devlet Bahçeli ile Kemal Kılıçdaroğlu aynı dönemde aynı sıraları paylaşıyordu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıllarda Bahçeli ile olan sınıf arkadaşlığını da “Okuldayken hiç konuşmadık. Dünya görüşlerimiz farklıydı. Devlet Bey o dönemde de kendi arkadaşları içerisinde özel bir saygınlığı vardı. Onun hakkını da teslim edelim” diyerek anlatmıştı.

‘BAŞARILI BİR ÖĞRENCİYDİ’

MHP lideri Devlet Bahçeli, okul arkadaşı Kılıçdaroğlu’na ilişkin 2010 yılında yaptığı açıklamada, “Başarılı bir öğrenciydi, başarılı bir bürokrat oldu. Şimdi de başarılı bir siyasetçi olmasını bekliyoruz. Zaten düşünce itibariyle kalitelidir” demişti.