Hukukçu Eminağaoğlu, seçim takvimine göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde propaganda döneminin 31 Mart 2023'te başladığını ve 13 Mayıs 2023 saat 18.00'de sona ereceğini belirterek YSK'ye "çok ivedi" bir notla propaganda yasağı başvurusunda bulundu. Başvuruda, Cumhurbaşkanı ve bakanların 31 Mart'tan itibaren yasaklara uyması gerektiği, ancak temel atma ve açılış programlarının sürdürüldüğü hatırlatıldı. Başvuruda ayrıca, görevdeki cumhurbaşkanının anayasaya ve yasalara aykırı davranarak hak ihlallerine yol açtığı ve gerekli önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi.

Eminağaoğlu, YSK'nin, cumhurbaşkanının da propaganda yasağı kapsamında kaldığı yönündeki AYM kararını görmezden geldiğini vurgulayarak, AKP'nin seçim sürecinde tüm devlet olanaklarını kullandığını ve Erdoğan ve bakanların adaylıklarının kabul edildiğini söyledi. Diğer partilerin ise devletle seçim yarışında olduğunu belirten Eminağaoğlu, açılış ve temel atma konularının görevdeki cumhurbaşkanı için 31 Mart'tan bu yana propaganda yasağı kapsamında kalması gerektiğini ifade etti.

Eminağaoğlu, AKP ve YSK'nin bu durumu nedeniyle hukuk devleti yerine parti devletine dönüştüğünü ve demokratik bir seçim için YSK'nin bu duruma önlem alması gerektiğini belirtti. YSK'nin gerekli önlemleri almaması durumunda sorumluluklarının olacağı uyarısında bulunan Eminağaoğlu, eşit koşullarda bir seçim için çağrıda bulundu.

Kaynak: Milli Gazete