Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı alınan kararla kesinleşirken vatandaşın oy tercihlerini ortaya çıkaran seçim anketleri ve sokak röportajları daha da çok merak ediliyor.

Son seçim anketlerine göre Millet İttifakı ’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimini önde götürdüğü görülüyor. Sürpriz sonuçlar ise AKP’nin ve Erdoğan’ın kalesi olarak kabul edilen il ve ilçelerden geliyor. Son yapılan sokak röportajı bu duruma örnek olacak nitelikte.

TRABZON OF’TA YAPILAN SOKAK RÖPORTAJI ŞAŞIRTTI

24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde AKP’nin yüzde 56 aldığı Trabzon Of’ta ses getiren bir sokak röportajı gerçekleştirildi. Mikrofon uzatılan vatandaşların bu seçimlerde Millet İttifakı’nı destekleyeceklerini belirtmesi sokak röportajını gerçekleştiren kişiyi bile şaşırttı. Röprtaj yapan kişi “Burası bizi çok şaşırttı. Kemal Kılıçdaroğlu çok şaşırttı. Yani iki kahveyi de gezdik. Çok sayıda kişi Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim dedi.” İfadelerini kullandı.

NEDEN KILIÇDAROĞLU?

Bir vatandaşa “neden Kılıçdaroğlu” diye sorulurken mikrofon uzatılan kişi “Adaletli olduğu için, halkın yanında olduğu için, barışçıl, dürüst olduğu için, hırsız olmadığı için” diye cevap verdi.