Cumhurbaşkanı ve  AK Parti  Genel Başkanı Erdoğan ile Maliye Bakanı Şimşek geçtiğimiz günlerde Katar'a gitmişti. Katar ziyareti ilk meyvelerini vermeye başladı.  Odatv’de yer alan iddiaya göre Katar, son görüşmeden sonra Türk Ecza devini satın alıyor. 

İLAÇ DAĞITIM SEKTÖRÜNÜN LİDERİ

Türkiye ilaç dağıtım sektörünün en köklü şirketlerinden biri olan bu ecza şirketi, 55 yıllık kurumsal kimliğiyle Türkiye ilaç pazarında bir numara konumunda.

Bu ecza deposu, kurulduğu ilk yıllarda tek bir araçla ilaç dağıtımı gerçekleştiriyor, yakın mesafelere ise sepetli bisikletle ilaç ulaştırıyordu.

20 BİNDEN FAZLA ECZANEYE HİZMET 

Gün geçtikçe büyüyen ve günümüzde 20 binden fazla eczaneye ilaç ulaştıran ecza deposu, 6 binden fazla çalışanı ile yurdun dört bir yanına ulaşıyor. 

18 MİLYAR LİRAYA YAKIN CİRO

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Türkiye ilaç dağıtım sektöründeki liderliğini sürdüren ecza devi şirket, 18 milyar liraya yakın ciroya sahip. Aynı zamanda ihracatta yapan şirket, 12 milyon dolar ihracat hacmine sahip.

NOT: Henüz resmi olarak ilan edilmediği için, doğan yasal yükümlülüklerden dolayı, ecza şirketinin adını açıklayamıyoruz