Bakanlar Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada otoyol ve köprü ücretlerine 2023'te zam yapılmayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Nebati'ye "Nureddin senden para giymeyecek" diyerek seslenmişti. KARAR yazarı Prof. Dr. Uğur Emek, 2021 Temmuz ayından beri gişede zam yapılmadığını ancak sözleşme zammı yapılarak aradaki farkın katkı payı olarak ödendiğini söyledi. Bakanlığın 2023 ödeneğinin 55,4 milyar TL olduğunu belirten Emek, "Zam yapılmayınca bu çok daha artacak." dedi.

Yılın ilk Bakanlar Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda köprü ve otoyol ücretlerine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye seslenerek "Bir de müjde vermek istiyorum. Otoyol ve köprü hizmetlerinde yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecek. Nureddin senden bir para gitmeyecek." ifadelerini kullandı.

"ZAM YAPILMAYINCA DAHA ARTACAK"

KARAR yazarı Prof. Dr. Uğur Emek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2021 Temmuz ayından beri gişede zam yapılmadığını ancak sözleşme zammı yapılarak aradaki farkın katkı payı olarak ödeneceğine dikkat çekti. Bakanlığın 2023 ödeneğinin 55,4 milyar TL olduğunu belirten Emek, "Zam yapılmayınca bu çok daha artacak." dedi.

Emek, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle zam yapılmadığını belirterek "2023’de 4 projedeki katkı payı 21 milyar TL katkı payı ödenecek." ifadelerini kullandı.

Emek'in açıklaması şu şekilde:

"Seçim nedeniyle 2021 Temmuzundan beri gişede zam yapılmıyor. Ancak sözleşme zammı yapılıyor ve ardaki fark katkı payı olarak ödeniyor. 2023’de 4 projedeki katkı payı 21 mlyr₺ katkı payı ödencek. Bakanlık 2023 ödeneği 55,4 mlyr₺. Zam yapılmayınca bu çok daha artacak. #köprü #yol"

Resim