Vatandaşların merakla beklediği enflasyon rakamları açıklandı. ENAG tarafından açıklanan Mayıs ayı enflasyon rakamlarını belli oldu.

24 Milyar Dolarlık Sıcak Para Geldi:Dünyanın En Yüksek faizini Alan Kaçıyor 24 Milyar Dolarlık Sıcak Para Geldi:Dünyanın En Yüksek faizini Alan Kaçıyor

Türkiye genelinde araştırma verileriyle gündeme gelen bağımsız enflasyon araştırma kuruluşu ENAG, Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Son dakika: ENAG enflasyon rakamları açıklandı!

ENAG'ın Nisan ayı enflasyonu %5,02 olarak açıklanmıştı. Mayıs ayında ise ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) %5,66 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı %120,66 olarak gerçekleşti.

TÜİK VERİLER BEKLENİYOR

ENAG'ın ardından Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verisi merakla bekleniyor. TÜİK'in açıklayacağı enflasyon verisi, emekli ve memurların alacağı zam oranları etkileyecek. TÜİK verilerinin saat 10:00'da yayınlanması bekleniyor.

Son dakika: ENAG enflasyon rakamları açıklandı!

AA FİNANS MAYIS ANKETİ VERİLERİ DUYURULDU

AA Finans'ın Mayıs ayı Enflasyon Beklenti Anketi yayınlandı. Yapılan ankete katılan 15 ekonomist, Mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) %3,04 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin tahminleri %2,85 ile %3,50 arasında değişiyor. Bu beklentilere göre, bir önceki ay %69,80 olan yıllık enflasyonun %74,89'a çıkacağı aktarıldı.

Son dakika: ENAG enflasyon rakamları açıklandı!

Yapılan ankete göre, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi Mayıs ayında %43,95 olarak belirlendi. Nisan ayında TÜFE %3,18 artış göstermişti.

Editör: Ahmet Kacır