Hükümet, emekli maaşlarına yapılacak ek zam ile birlikte zam oranını açıkladı ancak tartışmalar bitmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası, ek  yüzde 5'lik zamla beraber emeklilere toplamda yüzde 42,6 zam yapıldığını açıklarken en düşük emekli maaşı da 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkartıldı.

Erzincan İliç'teki Faciayla İlgili Şok Eden Acı Gerçek TBMM'de Ortaya Çıktı: Felaket 3 Ay Önceden Başlamış Erzincan İliç'teki Faciayla İlgili Şok Eden Acı Gerçek TBMM'de Ortaya Çıktı: Felaket 3 Ay Önceden Başlamış

Her ne kadar kök maaşlara yüzde 42,6 zam gelse de en düşük maaş skalasından kurtulamayan milyonlarca emekli enflasyon farkının da altında zam aldı.

Kök maaşı 7 bin 13 TL'nin altında olan ve maaşı 7 bin 500 TL’ye tamamlanan milyonlarca emeklinin maaşı yüzde 33 zamla 10 bin TL’ye çıkmış oldu. Bu rakam da 37,57'lik enflasyon farkından yüzde 4,57 daha düşük olmuş oldu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası emekli maaşlarına yapılan ek yüzde 5 zam için şu ifadeleri kullanmıştı:

"SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini, buradan vermek istiyorum.
Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin  Ocak 2024'den itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor.
Önümüzdeki Temmuz ayındaki artışlarla birlikte, emeklilerimizin hepsi aynı oranlarda maaş artışına kavuşmuş olacaktır.
Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları Temmuz’da eşitlenecektir.
Çünkü yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamını alacakları için, maaş artış oranlarında dengesizlik giderilecektir.
Ayrıca, sosyal devlet ilkemiz gereğince uygulamaya aldığımız, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartıyoruz."