Kütahya İl Emniyet Müdürlüğünde muhafaza edilen sekiz adet ruhsatlı tabancanın çalındığı ortaya çıktı.

Üniversitelerde Gazze Dersi: Üniversitelilerin Gazze Destanı Üniversitelerde Gazze Dersi: Üniversitelilerin Gazze Destanı

Tabancaların eksikliği 13 Eylül 2022’de tespit edildi. 30 Ağustos 2022’de Av ve Spor Silahları Büro Amirliği’nde görevli polis memuru H.Ö.’nün, silahların bulunduğu odaya elleri boş bir şekilde girdiği ancak bir poşet ile çıktığı tespit edildi. İdari soruşturma kapsamında açığa alınıp yedi ay sonra görevine iade edilen polis, hakkında açılan davada “bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkındaki hırsızlıkla” suçlandı.

Polis savunmasında; poşet içinde annesi için aldığı çini malzemelerinin olduğunu söyledi, “Daha iyi markalı tabancalar varken bunları mı çalacağım ben? Ayrıca çalınan tabancaların toplam fiyatı 2-3 aylık maaşım eder, hatta etmez bile. Silahların boyutları göz önüne alındığında bu poşete sekiz tane silahın girmesi mümkün değildir” dedi. Olaydan yaklaşık 15 ay sonra, 30 Kasım 2023’te yapılan ilk duruşmada, polisin avukatı; sadece bir günün değil Mayıs 2022- Ocak  2023 arasındaki tüm kamera görüntülerinin incelenmesini istedi, mahkeme bu talebe ilişkin değerlendirme yapmadan duruşmayı 2 Nisan’a erteledi.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğünde, haklarında adli soruşturma açılan sekiz kişiye ait sekiz adet ruhsatlı tabancanın çalındığı ortaya çıktı. Tabancaların olması gereken yerde olmadığı, 13 Eylül 2022’de tespit edildi. 30 Ağustos 2022 tarihli kamera görüntülerinde yola çıkarak; bir polisin silahların bulunduğu odaya elleri boş bir şekilde girdiği, ancak elinde beyaz bir poşetle çıktığı öne sürüldü. Görüntülerdeki polisin, Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Av ve Spor Silahları Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Hasan Önder olduğu iddia edildi. Önder, hakkında açılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı. Yaklaşık yedi ay sonra görevine iade edildi, şimdi başka bir ilde görevini sürdürüyor.

KAYIP TABANCA SORUŞTURMASI YAKLAŞIK 5 AYDA TAMAMLANDI

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Tabancaların çalınması ile ilgili soruşturma, olaydan yaklaşık beş ay sonra Şubat 2023’te tamamlandı, Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesi 3 Şubat 2023’te Kütahya Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. Polis hakkındaki iddianamede, kendilerine ait olduğu iddia edilen tabancaları çalınan sekiz kişi müşteki olarak yer aldı. Polisin yargılanmasına, olaydan yaklaşık 15 ay sonra; 30 Kasım 2023’te, Kütahya 2. Asliye Ceza Mahkemesinde başlandı.