Dün Binali Yıldırım ve Ömer Çelik önderliğinde AK Parti heyetinin DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı parti genel merkezinde ziyaret edip ‘seçim işbirliği’ davetinde bulundu. DSP lideri Aksakal görüşmeden saatler sonra, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararını Parti Meclisi’ne getirmeden alması DSP’de büyük krize yol açtı.

DSP’DE AK PARTİ KRİZİ: ÜÇ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararını açıklamasının ardından partiden de istifalar başladı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Av. Onur İste’nin istifasının ardından Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Karakülçe ve Dilara Tambova da görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

DSP’DE DİLARA TAMBOVA DA İSTİFA ETTİ

DSP Kadın Politikaları ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova da sosyal medya platformu Twitter hesabı aracılığıyla istifasını duyurdu. Tambova yaptığı paylaşımda, “Partimizin! Bugün içinde bulunduğu durum nedeniyle; benim açımdan, doğrultu tutarlılığı taşımayacağı inancımdan dolayı; yaklaşık 5 dönemdir, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden, istifa etmiş bulunmaktayım.” ifadelerine yer verdi.

“BUNLARI YAŞAMAYALIM DİYE ÇOK ÇABA SARF ETTİM”

DSP'de il başkanlığı, milletvekili ve büyükşehir belediye başkan adaylıklarında bulunan Dilara Tambova, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 5 dönem ve 12 yıldır çok büyük gurur ve özveriyle hem Parti Meclisi üyeliği görevini hem de genel başkan yardımcılığı görevini sürdürmekteyim. Benim için Ecevit'in kurduğu partide görev almak büyük bir onur olmakla beraber tarihi bir sorumluluktu. Zor koşullarda da görev yaptım. Benim için DSP'de görev almak siyaset ötesi bir durumdur. Gelinen nokta beni ziyadesiyle üzdü. Bunları yaşamayalım diye çok çaba sarf ettim. İnsanların çabası bir yere kadar. Bugünkü durumu görünce, kendi açımdan bu kararın benim durduğun yerde doğrultu tutarlılığı taşımayacağı düşüncesiyle istifa ettim.” diye konuştu.


TAMBOVA: BU KARARI TANIMIYORUM

Tambova, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel başkanın Cumhur İttifakına katılacağımız yönünde beyanatını da doğru bulmadım. Desteklemiyorum. Bu kararı tanımıyorum. Bu karar benim için yok hükmündedir. Zira aylardan beri bu düşüncenin tamamen karşısında olmuş ve bu görüşlerimi partinin yetkili kurumlarında da açıkça beyan etmiştim. Genel başkanın Parti Meclisi'ne onaylatmadan bu kararı alması ve kamuoyuyla paylaşmasını etik dışı buluyorum. Bu davranışından sonra da onunla aynı kurumda çalışamayacağıma kanaat getirdim ve istifa ettim.”

SELÇUK KARAKÜLÇE’DE İSTİFA ETTİĞİNİ DUYURDU

Öte yandan DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe de sosyal medyada istifasını açıkladı. Karakülçe, “Yıllardır her kademesine emek verdiğim partimin ilk defa bir kurulundan istafa ederek ayrılma kararı almak mevcut şartlarda zorunluluk olmuştur.Bugün itibariyle DSP genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kamuoyuna saygılarımla.” dedi.