DP Ordu Milletvekli Cemal Enginyurt, sosyal medyada “Cumhur Frankfurt” takma adıyla Tweetler atan troll hesabın son olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u hedef almasına sert sözlerle tepki gösterdi. Şentop ilk kez cevap verdiğini söyleyerek, “Suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen..” demişti. Cemal Enginyurt bugün katıldığı canlı yayında Şentop’a karşı yapılan bu terbiyesizliğin Meclis’e yapıldığını söyledi.

CEMAL ENGİNYURT ŞENTOP'U SAVUNDU: KRALI DA GELSE...

Bugün katıldığı TELE1 canlı yayınında konuşan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Bu troll Sayın Şentop’a değil Meclis’e terbiyesizlik yaptı. Değil Cumhur Frankfurt, kralı da gelse ağa babası da gelse bu ülkenin Meclis Başkanı’na hakaret edemez. Haddini bilecek.” dedi.

MUSTAFA ŞENTOP'A ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Konuya ilişkin TELE1’de yayınlanan Gün Ortası programında bu duruma tepki gösteren DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, şunları söyledi:

“Öyle bir cesaret verdiler ki… Cesaret verdikleri bu Cumhur Frankfurt TBMM Başkanı’na hakaret ediyor. Meclis Başkanı’na ben buradan çağrıda bulunuyorum. Sayın Meclis Başkanı, ucu sana dokununca feryat figan ettin. Bizi üç buçuk yıldır perişan ettiler. Milletvekillerine, Genel Başkanlara bir ton hakaret ettiler. Ama o zaman ne diyordun? “Ben ne yapayım.” Bak ben yine senin hakkını savunuyorum Sayın Şentop, çünkü sana hakaret edilmedi. Mustafa Şentop’a hakaret edilmedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’na hakaret edildi. Değil cumhur Frankfurt, kralı da gelse ağa babası da gelse bu ülkenin Meclis Başkanı’na hakaret edemez. Haddini bilecek.”

CUMHUR FRANKFURT, MUSTAFA ŞENTOP'U HEDEF ALMIŞTI

Twitter’da AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen “Cumhur Frankfurt” hesabı geçtiğimiz gün, sosyal medya mecralarında yaptığı haber paylaşımlarıyla bilinen İbrahim Haskoloğlu’nun “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirdiği” iddiasıyla tutuklanması sonrası TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u Twitter'da etiketleyerek, “Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış.” dedi. Bu ifadelerin ardından Mustafa Şentop’tan ilk kez cevap vererek, ilk önce “Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma” ifadelerini kullandı. Daha sonra Şentop, “Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen.” ifadelerini paylaşmıştı.

Mustafa Şentop’un sert çıkışından bir gün sonra adıl adı Mehmet Cumhur olan ‘Cumhur Frankfurt’ isimli kullanıcı Şentop’u arayarak özür dilediğini duyurdu. Troll hesap, “Az önce Meclis Başkanımız Mustafa Şentop’u arayarak kendilerine Cumhur Frankfurt’a has üslup konusunda haddimi aştığımı ve hiçbir taraf ile bağlantılı olmadığımı ifade ettim. Sağolsunlar, büyüklük ve anlayış gösterdiler. Sadece tenhada özür dilemeyeyim istedim.” dedi.