Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın kara para aklama suçundan tutuklanmasının ardından gözler sosyal medya üzerinden para kazanan fenomenlere çevrildi. Ekmek alır gibi altın almasıyla dikkat çeken Nevra Bilem hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunulmasının ardından fenomen Rabia Toprak da radara girdi. Köyde hayat sürerken Dubai seyahati sonrası bir anda çok büyük bir tekstil atölyesi ve mal varlığına sahip olduğu iddiası konuşulan Toprak için "Şalvardan kürklü hayata" yorumları yapıldı.

Şatafatlı hayatıyla ve sosyal medyadaki eurolu dolarlı paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çeken sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın 21 Eylül'de katıldığı bir programda altın tozlu kahve içip günde 750 bin lira harcadığı yönündeki sözleri MASAK'a takıldı.

Dilan ve eşi Engin Polat ile beraberindeki şüphelilere yönelik hazırlanan MASAK raporuyla ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Dilan Polat'ın 2 ay önce ağlayarak çektiği "Bizim devletimize var ya boynumuz kıldan ince. Bizim her şeyimiz çok şeffaf. Devletini vatanını çok seven bir aileyiz" temalı videosunun, MASAK'ın rapor hazırlama talimatı verildiği gün çekildiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta eşi Dilan-Engin Polat ve kardeşleri Can Doğu ile Sıla Doğu'nun da aralarında olduğu 12 kişiyle birlikte tutuklandı. Soruşturma güzellik sektöründeki diğer fenomenlere sıçradı.

DİLAN POLAT'IN ARKADAŞI DA İFADEYE ÇAĞRILDI

Dilan Polat'ın tutuklanmasının ardından ekmek alır gibi altın alan ve kendini altına boğar paylaşımlarıyla dikkat çeken Dilan Polat'ın arkadaşı Nevra Bilem'in ifadeye çağrıldığı iddia edilmişti.

nevra.jpg

PAYLAŞIMLARINI SİLDİ

Çok sayıda evi ve iş yeri olduğu ileri sürülen Rabia Toprak'ın paylaşımlarını sildiği iddia edildi. 2020 yılında bir köy evinde sadece ev yemekleri yapan ve hiçbir şeyi olmadığı belirtilen Toprak'ın 2021 yılında Dubai’ye gidip geldikten sonra büyük bir tekstil fabrikası atölyesi ve hesaplanamayacak kadar büyük bir mal varlığına sahip olduğu öne sürüldü.

Sosyal medyada Rabia Toprak ile ilgili iddialar gündem olurken bir kullanıcı "Şalvardan kürklü hayata geçiş" yorumunda bulundu.

tt.jpg

TOPRAK: UMREYE GİTMEDİM

Karar'da yer alan habere göre,  Polat operasyonunun ardından Instagram hesabından bazı paylaşımlarını sildiği iddialarını yayanlar hakkında yasal yollara başvuracağını açıklayan Toprak şu açıklamayı yaptı:

"Sevgili takipçilerim, sosyal medya hesaplarım üzerinden yapmış olduğum paylaşımların kişisel verilerimi içermesi sebebiyle bu paylaşımların iznim olmadan üçüncü şahıslar tarafından paylaşılması Türk Ceza Kanunu 136. maddesi kapsamında Kişisel Verileri Başkasına Verme, Yayma ve ya Ele Geçirme suçunu oluşturmaktadır. Öte yandan sosyal medya hesaplarım üzerinden yapmış olduğum paylaşımların altına yazılmış olan hakaret içerikli yorumlar da Türk Ceza Kanunu 125. maddesi kapsamında hakaret suçunu oluşturmaktadır. Söz konusu suçları işleyen şahıslara karşı avukatım aracılığı ile suç duyurusunda bulunulacaktır" dedi.

krty.jpg

Umre'ye gittiği ve estetik yaptırdığı iddiasını da reddeden Rabia Toprak, "Umre'ye gitmedim. Tüp mide operasyonu dışında da bir işlem yaptırmadım" ifadelerini kullandı.

Seçim Gecesi Belediyede Yaşanan Skandal: Sabaha Kadar Çek Kesmişler Seçim Gecesi Belediyede Yaşanan Skandal: Sabaha Kadar Çek Kesmişler

Öte yandan sosyal medyadaki bazı kullanıcılar Rabia Toprak'ın iş yeri amblemini Dilan Polat'ınki ile benzerlik gösterdiği ve kürklü paylaşımında Türk bayrağını kasten kareye aldığı yönünde yorumlarda bulunuldu.