14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesinde yaptığı yeni ittifaklar cumhur ittifakı cephesinde karışıklığa neden oldu.

İttifak ortaklarının seslendirdiği,  6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebine önce ile ve Sosyal Politikalar Bakanı Deryan Yanık ardından ise AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin art arda itiraz etti.

Bir biri ardına gelen itirazlar nedeni ile AKP tabanında da bölünmeler oldu. Öyle ki AKP Genel Merkezi bu konudaki sessizliğini korurken parti yönetiminin 6284 Sayılı Kanun hakkında görüş bildirilmemesi yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Öte yandan 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebine ilk itiraz Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık’tan gelmiş ve Yanık kanunun tartışmaya açılmasını ‘kabul edilmez’ bulmuştu. AKP içinden bu talebe ikinci itiraz ise partinin grup başkanvekili Özlem Zengin’den gelmişti. Zengin Meclis’teki konuşmasında “6284 kırmızı çizgimizdir” demişti.