Geçtiğimiz günlerde gazeteci Cüneyt Özdemir’e bir not yollayan Selahattin Demirtaş şimdi de buna benzer bir notu Fatih Portakal’a da yolladı. Demirtaş notunda iktidar çevrelerinden gelen pazarlık iddialarını yalanladı.

“BİR PAZARLIK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Fatih Portakal’ın “Bir cezaevi bir mektup, çok mesaj” ifadeleriyle paylaştığı notta Selahattin Demirtaş kendi el yazısıyla seçim sürecini ve düşüncelerini anlattı.

Söz konusu notta seçimin ilk turda bitmesinin önemine vurgu yapıldığı görülürken “ Merhaba sevgili Fatih Portakal sizin aracılığınızla Sözcü TV emekçi ve izleyenlerine selamlarımı iletiyorum. Tarihi seçime günler kala iktidar çevreleri halen yalan, iftira kumpas ağırlıklı bir kampanya yürütüyor. Bu dil toplumu iyice kutuplaştırırken sadece günümüzü değil geleceğimizi de zehirliyor. Hiç kimse bu iftiralara, kışkırtmalara prim vermemelidir. Biz tüm farklılıklarımızla beraber birlikte, kardeşçe, barış içinde bir yaşamı kurmaya çalışıyoruz. Hepimizin arzusu demokrasidir, ne başka bir pazarlık söz konusudur ne de kirli hesaplar. Herkese çaprım sandığa gidip oyunu değişim için kullanılması ve ilk turda sonuçlandırmasıdır. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle” ifadelerine yer verildi.