Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Bizim hedefimiz toplumsal barışı sağlamak. O masadakiler 70'li yıllarda muhtemelen karşı karşıyaydılar. Ülkücü, devrimci, muhafazakar... Şimdi de ola ki bazı çevreler elimizdeki güç gidiyor diyerek sokak çetelerini harekete geçirir, bırakın karşıt grupları aynı camia içinde... Bir hafta geçti cinayetin üstünden daha cumhurbaşkanından tek bir kelime yok. Çünkü Bahçeli'nin ne diyeceğini merak ediyor. Sen Bahçeli'nin değil Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanısın. Toprağa düşen Sinan Ateş bu ülkenin evladı. İçişleri Bakanı gecikmeli olsa da konuştu. Adalet Bakanı neden konuşmuyorsun? Ama en önemlisi sayın Bahçeli niye konuşmuyorsun? Asalet yere düşen yiğit bir gencin hakkını aramakla olur. Aileye taziyede niye bulunmuyorsunuz? Türkiye gittikçe hukuk devleti niteliğini kaybediyor. Selçuk Özdağ'a saldırı yapıldı, öldürülebilirdi. Kafasından yaralandı.  Ankara'da katledilen, şehit edilen Sinan Ateş'in hesabı sizden ve Bahçeli'den sorulur."

'SAYIN BAHÇELİ NEDEN SUSUYORSUN?'

Cinayetin üzerinden bir hafta geçti daha Cumhurbaşkanından bir kelime bile yok. Çünkü adaleti değil Bahçeli'nin ne diyeceğini merak ediyor. Sen Bahçeli'nin değil bu memleketin cumhurbaşkanısın. Her konuda konuşuyorsunuz bu konuda niye konuşmuyorsunuz. Senin görevin hukuku işletmek. Asalet yere düşen yiğit bir gencin hakkını aramakla olur. Aileye taziyede niye bulunmuyorsunuz? En önemlisi Bahçeli neden konuşmuyorsun? 'Suskunluğumuz asaletimizdendir' diyerek bu konuyu geçiştiremezsiniz. Bu gencimiz karşıt bir grup tarafından öldürülseydi o cenazeye Bahçeli ve Erdoğan katılırdı. Peki cenazede neredeydiniz.

Türkiye gittikçe hukuk devleti niteliğini kaybediyor. Selçuk Özdağ'a saldırı yapıldı, öldürülebilirdi. Kafasından yaralandı. Selçuk Özdağ'ın faili yakalandı. Doğrudan siyasi baskı yapıldı, hakim salıverdi. Daha sonra Selçuk Özdağ'a saldıran kişi ülkü ocaklarında üst düzey bir göreve geldi. Öldürebilirdi Selçuk Özdağ'ı. Bu saldırı yaşanıyor, failine bir şey olmuyor.

Mesele Sinan Ateş meselesi değildir. 68'de ilk öldürülen devrimci genç Vedat Demircioğlu benim akrabamdı. Ama o cinayetlerin arkası geldi. Bu cinayetler yaygınlaşırsa ve bunun üzerinden Erdoğan, 'ülke teröre götürülüyor' diyerek olağanüstü bir hale gitmeye çalışırsa ne olacak? Bir hafta geçti. Cinayetin üstünün örtülmesi için değişik rivayetler dolanıyor. MHP bu işin içinde mi? Dün altılı masada bunları konuştuk.