Gelecek Partisi lideri Davutoğlu katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Davutoğlu, "Erdoğan'ın şuan verdiği en büyük zarar din algısına verdiği tahribattır. Erdoğan'ın yaptığı hataları Müslümanlığa, Bahçeli'nin yaptığı hataları milliyetçiliğe bağlamayın. Bu hatalar bu kişilerin hatalarıdır." dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Sözcü TV'de Fatih Portakal'ın konuğu oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı adaylığını YSK'nın onaylamasını değerlendirdi. "YSK Anayasa'yı çiğnedi" diyen Davutoğlu, "Erdoğan, 2019 seçimlerini iptal etme kararını neye dayandırıyorsa bu seçimlerde aday olmasını da ona dayandırıyor." ifadelerini kullandı. Konuşmasında Erdoğan'ı eleştiren Davutoğlu, "Erdoğan'ın şuan verdiği en büyük zarar din algısına verdiği tahribattır. Erdoğan'ın yaptığı hataları Müslümanlığa, Bahçeli'nin yaptığı hataları milliyetçiliğe bağlamayın. Bu hatalar bu kişilerin hatalarıdır. " şeklinde konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"YSK ANAYASA'YI ÇİĞNEDİ"

YSK Anayasa'yı çiğnedi. Kendi yaptıkları hatayı YSK'yı kullanarak örtmeye çalışıyorlar. Erdoğan, 2019 seçimlerini iptal etme kararını neye dayandırıyorsa bu seçimlerde aday olmasını da ona dayandırıyor.

"GELDİĞİMİZ GÜN SİNAN ATEŞ DOSYASINI AÇACAĞIZ"

Türkiye hukuk devleti mi sorusunun şüpheyle karşılandığı bir olaydır Sinan Ateş olayı. Bunu aramızda konuştuk Sayın Akşener'le, Sayın Kılıçdaroğlu'yla, Sayın Karamollaoğlu'yla, Sayın Babacan ve Sayın Uysal'la geldiğimiz gün Sinan Ateş dosyasını açacağız. Kimse buradan kaçamayacak. Eğer biz buna prim verirsek ülkede hukuk olmaz. Kimse sokağa çıkma cesaretinde bulunamaz. Bunun hesabı görülecek.

"ERDOĞAN DİN ALGISINA ZARAR VERİYOR"

Erdoğan'ın şuan verdiği en büyük zarar din algısına verdiği tahribattır. Erdoğan'ın yaptığı hataları Müslümanlığa, Bahçeli'nin yaptığı hataları milliyetçiliğe bağlamayın. Bu hatalar bu kişilerin hatalarıdır. Bugün eğer gençler deizme, ateizme yöneliyorsa bunun sebebi gördükleri kötü örneklerdir.

"ASGARİ ÜCRETE ZAM ŞART"

Hukuk yoksa ekonomi yoktur. Demokrasi yoksa ekonomik kaynaklar bir grubun elinde toplanır. Geldiğimizde vergiler yeniden yapılandırılacak. Asgari ücrete zam şart. Şuan Avrupa'nın en düşük asgari ücreti bizde. Açlık sınırından daha düşük asgari ücret, asgari ücret değildir. Enflasyon bu kadar yüksekse ne kadar asgari ücret verirsen ver.