Parayı ‘Çöp’e Harcamış: Logolu Çöp Kovalarına Harcanan Milyonlar Parayı ‘Çöp’e Harcamış: Logolu Çöp Kovalarına Harcanan Milyonlar

Türkiye, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz siyaset gündemini hareketlendiren "Erdoğan, 2006 yılında Erbakan'ın evini polis ile kuşattırdı" iddialarını doğruladı. Altınöz, "Polis gelerek Erbakan hocamızı götürmeye çalıştı" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 2006 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın, Necmettin Erbakan'ı hapse attırmak istediğine dair iddiası gündem oldu.

KRT yayınına katılan Erbakan'ın damadı ve Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz olayı doğrulayarak, "Evet, doğru. Temel Bey'in anlatmış olduğu olay 2006 yılında gerçekleşti. Erbakan hocamızın konutunda İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği koruma polisleri varken başka bir polis ekibi gelerek Erbakan hocamızı götürmeye çalıştı" dedi.

NE OLMUŞTU?

"AK Parti Erbakan hocaya karşı çıktı hayattayken. ABD'den dönerken BOP'un eş başkanıyım diye döndü sayın Erdoğan. Daha sonra Erbakan hoca 2006 yılında hapse mahkum olduğunda polisle evini kuşattırdı, hapse attırmak için büyük bir gayret içine girdi" ifadesini kullanan Karamollaoğlu, şöyle devam etmişti:

Karar'da yer alan habere göre, "Çünkü mahkum olmuştu. Evinden alacak ve onu bir bakıma kötü göstermek için hapse attıracak. Evi kuşatıldı. O zaman Hasan Kalyoncu, Tayyip Bey'e gitti 'Böyle yaparsan burayı senin başına yıkarım. Ben seni siyaseten yaşatmam. Böyle bir işi yapamazsın' dedi. Onun üzerine Tayyip bey ev hapsine çevrilmesini sağladı."