İstanbul'da "deprem önlemleri" kapsamında kapatılan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin, Yeşilköy’e taşınması kararlaştırıldı. Bu durum, ilçenin, beklenen Marmara depreminde hasar alma olasılığının çok büyük olması nedeniyle tartışma yarattı.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yarattığı büyük yıkımın ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem olurken, 1999 depremi sonrasında hasar alan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde de taşınma işlemleri başladı. Cerrahpaşa’da çelik konstriksiyonla güçlendirme yapılan Çocuk ve Acil binaları dışında kalan bölümler, Yeşilköy Atatürk Havaalanı’na taşınıyor.

EN RİSKLİ İKİ İLÇEDEN BİRİ

Deprem riski nedeniyle taşınan Cerrahpaşa'nın yeni lokasyonu ise dikkat çekti. Birçok uzmanın afet durumunda büyük risk taşıdığını söylediği Yeşilköy'e "depremden zarar görme riskini azaltmak için" taşınılması, tartışma yarattı.

Ünlü deprem bilimci Celal Şengör de, kısa süre önce katıldığı televizyon programında Marmara Denizi'nde 7.2, 7.3, 7.5 aralığında bir deprem beklediklerini ve bu depremden en çok zarar görmeye aday yerleşim yerlerinin de Avcılar ve Yeşilköy olacağını söylemişti.

Kaynak: Karar