Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt gündemin öne çıkan başlıklarını 'Bi'Karar Ver' programında değerlendirdi. Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan Enginyurt, Sinan Ateş cinayeti hakkında, "Bu bir siyasi cinayet ve insanlık dramıdır" dedi.

SERKAN CAN BOZKURT

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt gündemin öne çıkan başlıklarını 'Bi'Karar Ver' programında değerlendirdi. Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan Enginyurt, Sinan Ateş cinayeti ve İBB'ye teftiş süreci hakkında konuştu.

"BU BİR SİYASİ CİNAYET VE İNSANLIK DRAMIDIR"

Geçtiğimiz hafta suikaste uğrayarak hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkında konuşan Cemal Enginyurt, "Bu bir siyasi cinayet ve insanlık dramıdır. Sedat Peker, 'Türkiye'de siyasi cinayetler başlayacak' demişti. Gültekin Uysal ise, 'Türkiye'yi çok kötü günler bekliyor' demişti. Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu da 'karanlık günler gelebilir' diye uyarmıştı. Türkiye'nin güvenlik sorunu olduğu ve İçişleri Bakanlığı'nı yapan Süleyman Soylu döneminde bu cinayet gerçekleşmiştir. Bana göre bu siyasi cinayetin sorumlusu Süleyman Soylu'dur. Niye? 'Teröristlerin ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz' diyen Soylu, İstanbul'dan kalkıp Ankara'ya kadar gelerek her yerde kameraların olduğu bir semtte cinayeti önleyemiyorsa sorumlusu Soylu'dur. Eğer Süleyman Soylu cinayetin sorumluluğunu kendi üzerinden atmak istiyorsa bu işin sonuna kadar gitmelidir" dedi.

"CİNAYETİ ÇÖZMEK İSTEYEN VE ÜSTÜNÜ KAPATMAK İSTEYEN İKİ GRUP VAR"

Sinan Ateş'in cinayet soruşturma sürecini yorumlayan Enginyurt, "Devlet içerisinde bir kesim bu işin sonuna kadar gidip çözmek istiyor. Bir kesim de frene basarak bu olayı adi bir cinayet olarak nitelendirmek istiyor. 'Sayın Bahçeli niye susuyor' sorusunun cevabını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Sayın Bahçeli'nin suskunluğuna ben de anlam veremiyorum.

"CİNAYETİ İŞLEYEN ŞİZOFREN KİŞİLİKLİDİR"

Cuma namazından sonra Sinan Ateş'e sorarlardı 'bir akademisyen silahla gezer mi' diye. Kaleminin kırıldığını bilmese yurt dışına gider miydi? Ya da sosyal medya hesaplarını kapatır mıydı?" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş'e tuzak kuran bir şizofren kişiliklidir. Şahsi kinini ve nefretini MHP'yi kullanarak Sinan Ateş'e düşmanlık yarattılar" ifadelerine yer verdi.

"İKTİDARA MUHALEFET ETMEK HAİNLİK Mİ?"

İktidarın politikalarını eleştiren Enginyurt, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyen peygambere ümmetiz diyoruz. Emekliye zulmeden, işsize zulmeden, 6 yaşındaki çocuğu evlendirip sesini çıkarmayan bir iktidar var. BAE hakaret edip daha sonra el ele tutuşan bir iktidar var. Şimdi bu iktidara muhalefet etmek bu ülkeye hainlik etmek mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.


"MANSUR YAVAŞ'IN DA BAŞINA İŞ AÇARLARSA ŞAŞIRMAYIN"

İBB'ye açılan teftiş soruşturmasıyla ilgili görüşlerini belirten Demokrat Partili Cemal Enginyurt, "Bu Süleyman Soylu yalan konuşuyor. Dün yüzün altına düştü demedi mi? Şimdi de İBB'de bin 600 terörist var diyor. Şimdi bunlar çıkmışlar teftiş raporuyla 'Ekrem İmamoğlu terörist almış' diyorlar. Süleyman Soylu'nun söylediği bir tanesi de şehit kardeşi çıktı. Yarın bir gün Mansur Yavaş'ın da başına iş açarlarsa şaşırmayın" dedi.