Tarım ve Orman Bakanlığı, halkın sağlığıyla oynayan firmaları tek tek ifşa etti. 2 Haziran tarihli güncel listede, çiğ kuşbaşı ette at ve eşek gibi tek tırnaklı hayvan eti, siyah çayda ise zehir saçan kimyasal boyalar tespit edildi.

Vatandaşın sofrasına koyduğu lokmaya bir kez daha hile karıştı. Güvenerek aldığımız gıdaların arka planında dönen korkunç oyunlar, devletin zirvesinden gelen son hamleyle gün yüzüne çıkarıldı. İnsan sağlığını hiçe sayan sahtekarların akılalmaz yöntemleri duyanların adeta midesini bulandırırken, market raflarına uzanan eller artık daha tedirgin. Tüketicinin kafalar karışık; sofralardaki gizli tehlike giderek büyüyor.
TAKLİT VE TAĞŞİŞ LİSTESİ GÜNCELLENDİ
Gıda terörünün ulaştığı boyut, 2 Haziran itibarıyla kamuoyuyla paylaşılan ifşa listesiyle bir kez daha gözler önüne serildi. Bakanlık ekiplerinin yürüttüğü titiz saha çalışmaları sonucunda; et ve süt ürünlerinden bitkisel yağlara, baldan baharatlara kadar geniş bir yelpazede mevzuata aykırılıklar tespit edildiği kaydedildi.
Farklı illerde faaliyet gösteren firmalara yönelik baskınların en çarpıcı sonucu ise et reyonlarından geldi.
TEK TIRNAKLI SKANDALI BÜYÜYOR
Özellikle çeşitli firmalara ait çiğ kuşbaşı etlerdeki laboratuvar analizleri, tehlikenin vahametini katladı. Uzmanlar tarafından hazırlanan resmi raporda; at, eşek ve katır gibi tek tırnaklı hayvanların etlerinin kasap reyonlarına kadar sızdığına dikkat çekildi.
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi çayda da aynı tehlike çanları çalıyor. Tüketime sunulan bazı siyah çay markalarında, gıdada kullanımına kesinlikle izin verilmeyen kimyasal boyaların kullanıldığı ifade edildi.
UCUZ ETİN ALTINDAN ÇIKAN GERÇEKLER
Maliyeti düşürmek uğruna insan hayatını riske atan işletmelerin oyunları bunlarla da sınırlı kalmadı.
Çok sayıda firmanın; vatandaşa "dana eti" diye sunduğu ürünlere kanatlı hayvan eti, ucuz sakatat ve mekanik ayrılmış et karıştırdığı vurgulandı. Kurumsal ciddiyetle yürütülen denetimlerin ağından kaçamayan bu firmalar, tek tek kara listeye alındı.
Kaynak: Milli Gazete Haber Merkezi
Bu Bir İlandır

















