Trabzon, günlerdir doğal sit alanı Boztepe Mahallesindeki tarihi tescilli binanın nasıl ve neden yıkıldığını konuşuyor. Yaklaşık 2,5 milyar liraya mal edillen Kanuni Bulvarı’nın geçtiği Boztepe’de viyadüklerin hemen alt tarafında bulunan Trabzon’un kent kimliğini yansıtan tescilli bina Karayolları 10. Bölge tarafından yıkıldı.

20. Yüzyılın başlarında yapıldığı bilinen, koruma altında olması gereken binanın yol yapım çalışmalarında hasar gördüğü ve bu nedenle yıkıldığı iddia edildi. Tarihi binanın yıkılması, sosyal medyadaki tepkilerle gündem oldu. Binanın önceki halinin ve yok olduğu yerin fotoğrafı yüzlerce kez paylaşıldı, “Aslına uygun restore edildi” yorumları yapıldı.

Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti... Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti...

TARİHİ KONAK YOK EDİLDİ

Sözcü'den Elif Çavuş'un haberine göre, Binanın tescillenmesini sağlayan Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, süreci Sözcü’ye anlattı. Erüz, “Boztepe Trabzon’un ilk yerleşim alanlarından birisi. Konak ise Trabzon’un geleneksel mimarisine özgün bir eserdi. O bina yok edildi dedi.