Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7'lik depremin etkilediği Antakya'da açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız" sözlerine yanıt verdi. "Aklıselime davet ediyorum." diyen Babacan, "Öfkeyle, nefretle, dışlayıcı bir dille, hele hele tehdit diliyle böyle bir felaket yönetilmez." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7'lik depremin etkilendiği Hatayziyaret etti. Burada konuşan Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız" sözlerine yanıt verdi. Babacan, "Öfkeyle, nefretle, dışlayıcı bir dille, hele hele tehdit diliyle böyle bir felaket yönetilmez. Aklıselime davet ediyorum." dedi. Babacan, "Duygu kontrolü, öfke kontrolü böyle dönemde devleti yönetenlerin sahip olması gereken en önemli meziyetlerden bir tanesidir" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'ın açıklamaları şöyle:

"Bu günlerde, ülke olarak metanetli olmamız gereken bir dönemde, siz öfke ve nefret dili kullanamazsınız. İnsanları şununla bununla tehdit edemezsiniz.

Bu ülkenin yönetim sorumluluğunu üstlenenler, bu ülkeyi sağduyu ile aklıselimle yönetmek zorunda. Evet büyük bir afet, devlet için de bunu yönetmesi zor, anlıyoruz. Bu zorluğu ancak paylaşarak, iyi anlatarak ve bu zorluğun vatandaşlarımız tarafından iyi anlaşılarak yönetilmesi lazım.

Öfkeyle, nefretle, dışlayıcı bir dille, hele hele tehdit diliyle böyle bir felaket yönetilmez.

Sayın Cumhurbaşkanı'nı da böyle önemli bir dönemde sağduyuya ve aklıselime davet ediyorum. Duygu kontrolü, öfke kontrolü böyle dönemde devleti yönetenlerin sahip olması gereken en önemli meziyetlerden bir tanesidir."

Kaynak: Karar