Dünyada dolar  endeksi Fed’den gelen ılımlı açıklamalar ve faiz hızının düşürülmesi üzerine ciddi anlamda düşüş yaşadı. Bu düşüşü gören Atilla Yeşilada takipçilerine düşüncelerini yazdı.

FED DOLAR ENDEKSİNİ VURDU

Fed dün piyasaların beklentisi üzerine faizi yüzde 25 artırarak aylardır sürdürdüğü daha yüksek faiz artışlarını yavaşlattı. Fed'in agresif faiz artışlarını yavaşlatması bununla berabner ABD'de gelen zayıf ekonomik verilerinin yaklaşan bir resesyona işaret etmesi dolar endeksinin son dönemdeki satışlarının devam etmesine ve daha da zayıflamasına neden oldu. Dolar endeksi son haber akışlarından sonra 100.71'e gerilerken Euro/dolar paritesi de1.1 seviyelerini gördü.

DOLAR İÇİN ARTIK FIRSAT KOLLARIM

Piyasalarda yaşanan bu fiyat harlerlerinin ardından Türkiye’de en çok tanınan ekonomislerden Atilla Yeşilada dolar endeksinin dibe çok yaklaştığını ifade ederken bunun bir fırsat olduğunu belirtti. Ekonomist Orkun Gödek’in “Dolar endeksi son 10 ayın en düşük seviyesinde”paylaşımına yorum yapan Yeşilada “Bence Dolar Endeksi dibe çok yaklaştı, artık fırsat kollarım” diye yazdı. Yeşilada’nın bu paylaşımı dolar almak için fırsat bekleyen yatırımcılara da mesaj oldu.