Emekli Albay Atilla Uğur verdiği bir röportajda şimdi  Millet İttifakı mensuplarını terör örgütüyle işbirliği tutmakla suçlayan AKP’nin 2002 yılında bitme noktasına gelen PKK’yı canlandırdığını öne sürdü.

Atilla Uğur, videoda 2002 yılında terör örgütü PKK'nın AKP hükümetinin iktidara gelmesiyle birlikte yeniden faaliyetlerini artırdığını ve bu dönemde açılım sürecinin başladığını anlattı. Terör örgütünün 2002 öncesinde zayıfladığını belirten Uğur, AKP'nin iktidara gelmesiyle birlikte terör olaylarının yeniden arttığını ifade etti.

“PKK 2002’DE BİTME NOKTASINDAYDI…”

Açılım dönemi sürecinde, TSK mensuplarına her türlü istihbarata rağmen AKP hükümeti tarafından operasyon izni verilmediğini söyleyen Uğur, “2002 yılında PKK terör örgütü bitme noktasına getirilmişti. İmralı’da yatan bebek katili, kendi örgütünü kendisi satarak 2002 yılında bitme noktasına getirmişti.Türkiye’deki bozguncular bundan çok rahatsızlardı. Ne zaman ki AKP hükümete geldi, 2002 Kasım seçimlerinde ibre tersine dönmeye başladı. Sonrasında geldiğimiz nokta tekrar terör bir yükselme yaptı. Hemen akabinde açılım dedikleri süreç başladı.” İfadelerini kullandı.