Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen Altılı Masa, Anayasa çalışmasını tamamladı. Metni, kamuoyu ile tamamlayan partilerden ‘Biz Türkiye’yiz’ vurgulu paylaşım geldi.
CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi; Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için Anayasa değişikliği önerisini tamamladı.


Partiler, Ankara’da düzenlenen toplantı ile Anayasa metninin başlıklarını paylaştı. Metni kamuoyu ile paylaşan partilerden ortak bir video geldi.

‘Biz Türkiye’yiz’ vurgusu yapılan video tek adam sistemi eleştirilirken güçler ayrılığı ilkesine vurgu yapıldı. Videoda şunları dile getirildi:

“BİZ HEP BİRİZ AMA ASLA BİR İŞİ DEĞİLİZ”

“Biz Türkiye’yiz. Ayrımız gayrımız yoktur bizim. Birlikte kurup birlikte büyüttük ülkemizi. Biz Türkiye’yiz. Bugünlere kolay gelmedik. Biz iyi biliriz, devlet ayrı iktidara ayrı. Biz Türkiye’yiz. Kişileri değil hukuku baş üstünde tutarız Biz Türkiye’yiz. Bir kişinin yanlışlarının yükünü hepimiz çekemeyiz. Biz hep biriz ama asla bir kişi değiliz. Güzel yarınları hep birlikte getireceğiz. Şimdi ortak aklın zamanı, yanlışları düzeltmenin zamanı. Hukuku üstün kılmanın zamanı. Meclis’i yeniden güçlendirme zamanı. Şimdi katılımcılık ve çoğulculuk zamanı. Şimdi Güçler Ayrılığı ile iktidarı denetleme zamanı. Şimdi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem zamanı. Şimdi demokrasi zamanı”