Siyonist işgalci İsrail’in en büyük destekçilerinden olan Almanya’nın Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ziyaret için geldiği İstanbul’da, İsrail’e sağladığı destek nedeniyle protesto edildi.

Siyonist işgalci İsrail’in en büyük destekçilerinden olan Almanya’nın Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ziyaret için geldiği İstanbul’da, İsrail’e sağladığı destek nedeniyle protesto edildi. Steinmeier, 1961’de ilk Türk işçi kafilesinin Almanya’ya uğurlandığı Sirkeci Garı’nı ziyareti sırasında bir grup tarafından protesto edildi. Filistin destekçisi grup, “Katil Almanya, Türkiye’den defol” ve “Soykırım suçlusu katil Almanya” sloganları attı.

PROTESTOCULAR GÖZALTINA ALINMADI

Geçtiğimiz haftalarda, iktidarın katil İsrail rejimiyle devam ettirdiği ticareti protesto eden çok sayıda vatandaş gözaltına alınmıştı.

Erdoğan'ı Sinirden Küplere Bindiren Anlar Erdoğan'ı Sinirden Küplere Bindiren Anlar

SteInmeIer’e yönelik protestoda hiçbir protestocunun gözaltına alınmaması dikkat çekti. “Soykırım suçlusu katil Almanya”, “Filistin halkı yalnız değildir”, “Katil Almanya, Türkiye’den defol” gibi sloganlar atan gruba polis müdahale etti, sloganları engellemeye çalıştı. Ablukaya alınan grup, slogan atmaya devam etti. İstanbul Valiliği yetkilileri, güvenlik güçlerinin protesto gösterisi sırasında “uzaklaştırma” yaptığını ve herhangi bir gözaltı işleminin yapılmadığını belirttiler.

Kaynak: Milli Gazete