Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar doğru politikaların uygulanmasına vurgu yaparak yüksek kira artışlarına dikkat çekti. 'Türkiye ekonomisinin en öncelikli sorunları faiz' diyen Ali Bahar kira artışlarının yüzde 800'lere dayandığına vurgu yaptı.

Yüksek kira zamlarının konutların yanı sıra işyerlerini de olumsuz etkilediğini söyleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, kira artışlarının yüzde 800’lere kadar çıktığını belirtti.

Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan Bahar, “Kiralarda bu artışlar sürerse işyeri kapanmalarının ardı arkası kesilmeyecektir. Bu artışlar istihdam konusunda da hepimizi zorlamaktadır” dedi.

'ÜLKE EKONOMİSİNİN TAHAMMÜL EDECEK BİR...'

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, “Artık önümüzü görebilmeyi, doğru politikaların süratle hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Çünkü iş dünyamızın ve ülke ekonomisinin buna tahammül edecek ne bir dakikası ne de kaybedecek bir kuruşu dahi kalmamıştır. Türkiye ekonomisinin en öncelikli sorunları faiz, enflasyon, döviz kurlarındaki belirsizlik ve cari açıktır” diye konuştu.