DEVA Partisi lideri Babacan, AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un "650 bin konut" vaadine eleştirilerini sert bir dille dile getirdi. İktidarın henüz deprem bölgesindeki konut vaadinin bile yüzde 10'unu yerine getiremediğini hatırlatan ve TOKİ'nin yetersiz kaldığını belirten Babacan, Türkiye'nin acilen konut finansmanı konusunda yenilikçi adımlar atması gerektiğini vurguladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un "650 bin konut yapacağım" açıklamasına tepki gösterdi. Babacan, Kurum'a "Orda dur. Deprem konutunun yüzde 10'unu yapamadınız" diyerek eleştiride bulundu. Babacan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iktidarın vaatlerinin gerçekleşme oranının düşük olduğuna dikkat çekti.

Her Taşın Altından Siyonizm Çıkıyor: Çirkeflikte Sınır Tanımıyorlar Her Taşın Altından Siyonizm Çıkıyor: Çirkeflikte Sınır Tanımıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kahramanmaraş depremi sonrası mart ayında yaptığı, "1 yılda 312 bin konut yapacağız" açıklamasını hatırlatan Babacan, TOKİ'nin bu süreçte sadece 46 bin konutu teslim edebildiğini, bu rakamın vaat edilenin yalnızca yüzde 10'u olduğunu belirtti. Babacan, TOKİ'nin yıllık en fazla 50 bin konut yapma kapasitesine sahip olduğunu ifade ederek, 312 bin konut yapılacağı vaadinin finansmanının nasıl sağlanacağı konusunda iktidarın bir açıklama yapmadığını vurguladı.

Babacan, Türkiye'nin konut finansmanı konusunda acilen bir yapılanmaya gitmesi gerektiğini savunarak, "Türkiye Konut Finansman Kurumu kurulmalı" önerisinde bulundu. Babacan, bu kurumun Amerika, Almanya ve Japonya'da olduğu gibi Türkiye'de de kurulması gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili teknik detayları ve sermaye bulma yöntemlerini hazırladıklarını söyleyerek, Türkiye'nin bu adımı atması gerektiğinin altını çizdi.