İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adıyaman'da açıklamalarda bulundu. Kendisine tehditler savuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Recep Bey niye bu kadar sinirlisin?" diye soran Akşener, "Ben bugüne kadar hiçbir tehdide pabuç bırakmadım. Demirden korksam trene binmezdim. Çantam elimde, benim için Silivri soğuk değil." dedi.
Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'RECEP BEY NİYE BU KADAR SİNİRLİSİN?'
Şimdi de dediği şey, 'Beni kendinle uğraştırma'. Ben de diyorum ki Recep Bey niye bu kadar sinirlisin? Devri iktidarında benim namusuma, şerefime bir sahibi olduğunuz TV kanalından iftira atıldı, sen beni dördüncü günü aradın gerekeni yapacağım dedin. O iftirayı atan şerefsizlerin hepsi beraat etti. Devri iktidarında evim basıldı. Basanların hepsi beraat etti. 9 aylık torunuma iftiralar atıldı, onların da hepsi beraat etti.

Ey sayın Erdoğan, sen önce bunlara bak. Seni yanıltan yanındaki yalaka tayfasına bak. Sana yanlış bilgi veren, yani o temeli sana attıran, temel tiyatrosunu yaptıran yanındaki cebini dolduran cahil yalaka tayfasını tehdit et. Sen beni tehdit edemezsin.

'KİMİ MAHKEMEYE VERDİYSEM TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ'
Bir sabah uyanıyorum ülkenin en yerli milli insanıyım, ertesi gün PKK'lı oluyorum. Ondan evvelki gün faili meçhulcu oluyorum. Yahu karar verin ben neyim? Bunların hepsi zıt şeyler. Kimi mahkemeye verdiysem de takipsizlik kararı verildi.

'BENİM İÇİN SİLİVRİ SOĞUK DEĞİL'
Sayın Erdoğan da beni iyi tanır ki ben bugüne kadar hiçbir tehdide pabuç bırakmadım. Demirden korksam trene binmezdim. Çantam elimde, benim için Silivri soğuk değil. Recep Bey bu sinire gerek yok. Ben sana tavsiye edeyim, papatya çayına devam.