İYİ Parti lideri Meral Akşener, hayat pahalılığına karşı iktidarı eleştirdiği 'Erdoğan' sayesinde' tasarımları yüzünden gözaltına alınan Mahir Akkoyun'a destek vererek, "Tehditlerin korkutamadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak sindiremeyeceksiniz. Zulmünüz de baskınız da yakında son bulacak. Biz gerçekleri söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız! Sadece 37 gün kaldı" dedi.

Ekonomik krizin getirdiği hayat pahalılığına karşı iktidarı eleştirerek, bununla ilgili görsel tasarımlar yapıp sosyal medya hesaplarından paylaşan Mahir Akkoyun'un tasarımları, market reyonlarındaki ürünlerin üstüne yapıştırılmaya başlanıp sosyal medyada gündem olunca, Akkoyun gözaltına alındı.

Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya, Akkoyun'un gözaltına alınma sebebinin Twitter’da paylaşmış olduğu tasarımlar olduğunu ve bu tasarımlara ilişkin 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten gözaltında olduğunu söyledi. Kaya, "Savcı mevcutlu istediği için adliyeye geçecek. Mahir’in paylaşımlarında herhangi bir suç yok, Cumhurbaşkanına hakaret suçu oluşmamış durumda ama yine de Mahir şu an gözaltında, birçok kurumdan da insan destek olmaya geldi Mahir’in yanındayız” diye konuştu.

AKŞENER: SADECE 37 GÜN KALDI

Olayın ardından sosyal medyada Akkoyun'a destek yağdı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimi işaret ederek, "Bu sabah, tasarımları yüzünden Mahir Akkoyun gözaltına alındı. Tehditlerin korkutamadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak sindiremeyeceksiniz. Zulmünüz de baskınız da yakında son bulacak. Biz gerçekleri söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız! Sadece 37 gün kaldı" paylaşımını yaptı.

'ERDOĞAN ÖYLE SÖYLEMİŞTİ'

Sosyal medyada yüzlerce kullanıcı, ifade özgürlüğünün önemini vurgularken, ekonomik gidişatla ilgili, "Ekonominin sorumlusu benim" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmenin olağan olduğu belirtildi.

Ekonomist Dr. Oğuz Demir de, bu konuşmayı hatırlatanlardan biriydi. Demir, paylaşımında "Cumhurbaşkanı ekonominin sorumlusu benim demişti. @mahirgra da bunu hatırlatmıştı. Bugün göz altına alındı. Tehditler savuran şeriatçılar, sokaklarda dolanan suçlular varken bir tasarımcının göz altına alınması büyük bir garabettir" ifadelerini kullandı.

''ERDOĞAN'A DOKUNANLARIN KAFASINI KESERİZ' DEMEDİ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Erdoğan'a dokunanların kafasını keseriz demedi, "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” etiketlerini tasarladığı için Mahir Akkoyun gözaltına alındı" paylaşımında bulundu.

''ERDOĞAN SAYESİNDE' GÖZALTINA ALINDI'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır #MahirAkkoyunSerbestBırakılsın etiketine destek olarak, "'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde.' çıkartmalarını hazırlayan Mahir Akkoyun, yine “Erdoğan sayesinde” gözaltına alındı! “Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim ben.” Diyen Erdoğan, zaten bu tablonun tek sorumlusudur! Burada suç nerde?" açıklamasını yaptı.

'CUMHUR İTTİFAKI YÜZÜNDEN DEĞİL Mİ BU ENFLASYON?'

Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy da, Akkoyun için açılan etikete destek olarak "'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde' çıkartmalarını hazırlayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun gözaltına alındı. Bu baskı ve zorbalığı kabul etmiyoruz. Cumhur İttifakı'nın yüzünden değil mi bu enflasyon?" paylaşımında bulundu.

Resim

Resim

Resim