Ümraniye Belediyesi bir süre önce mahalle pazarları kaldırılarak uzak bir noktada sabit bir pazar alanına dönüştürülmesi kararı aldı. Bunun üzerine Armağanevler Mahallesindeki Pazar kaldırıldı.

Halkın verdiği tepkiyle belediye geri adım attı ancak pazar yerini mahallenin tek parkı ve deprem toplanma yeri olan Yalnız Selvi Parkı seçilince mahalleli isyan etti. Mahalleli, parkın yok edilmemesi için nöbet tutmaya başladı.

“İNSANLARI MAĞDUR EDİYORLAR”

Mahalle sakini Battal Sarıkaya, konuyla ilgili şöyle konuştu:

-Burada bulunduğumuz park, yaklaşık 3 bin 800 metre civarında bir park alanı. Hem Armağanevler mahallesinin hem de Site mahallesinin tek nefes alacağı ortak kullanım alanı.

-Ümraniye Belediyesi bir karar almaksızın, ellerinde herhangi bir belge, meclis kararı olmaksızın park alanının kapalı Pazar alanına dönüştürülmesine yönelik bir inşaa çalışması ve sosyal medya paylaşımları var.

-Bu şekliyle buradaki insanları da mağdur ediyorlar. Buranın kullanımıyla ilgili olarak Ümraniye Belediyesi’ne yaklaşık 150’ye yakın imzayla müracaatlarda bulunduk.

-Pazar sabahı böyle oldu bittiye getirip saclarla kapatmaya çalışıyorlar. Başkanla görüşmek istedik, bizimle görüşmedi.

-Başkan yardımcısıyla görüştük. ‘Burayı hangi karara göre yapıyorsunuz’ dedik. Herhangi bize bir evrak da ibraz edilemedi. Kaymakama gittik, dilekçemizi verdik. Dilekçemizi belediyeye ileteceklerini söylediler.

“NEFES ALABİLDİLECEĞİMİZ TEK YER BURASI”

Nazlı Kaya isimli başka bir mahalle sakini ise, şöyle konuştu:

-Bu park bebek arabasının, engelli sandalyelerin girdiği tek park. Çünkü burası komple rampalı, yokuşlu bir alan zaten.

-Bizim ağaçlarımız apar topar hemen budanma bahanesiyle dalları tamamen yok edildi. Biz bu alan için 3 gündür nöbetteyiz. Ellerinde belge olmadan hemen oldu-bittiye getirmek istiyorlar. Buraya kepçe sokmak istiyorlar. Biz buna nasıl razı gelelim?

AKP'li belediyeden isyan ettiren karar

-Tek nefes alabileceğimiz yer burası. Bize burayı çok görmesinler. Burası sadece çocuk oyun alanı değil, aynı zamanda da yaşam alanı.

-Burası bizim tek deprem toplanma alanımız. Bizim başka yerimiz yok. Bu karardan vazgeçilmesini, halktan taraf olunmasını istiyoruz. Kamu yararıysa parkın kamu yararı her zaman daha üstündür.

Yasakları Kaldırdık Diye Övünmüşlerdi; İktidar Taksim'i İşçiye Yine Yasakladı Yasakları Kaldırdık Diye Övünmüşlerdi; İktidar Taksim'i İşçiye Yine Yasakladı

“NÖBETİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Sözcü TV'den Nedim Beyhan'ın haberine göre,  Başka bir mahalleli ise şöyle konuştu:

-Burası çok geniş bir yerleşim alanına hitap eden hem toplanma yeri hem de tek yeşil alan. Bizim itirazımız kesinlikle buranın park olarak kalmasıdır. Bunun dışında hiçbir şey yapılmasına izin veremeyeceğiz.

-Bu konuda kararlıyız. 24 saat burada nöbetteyiz. Belediye her şeyi şu an yasadışı olarak yapmaktadır.

-Ellerinde alınmış bir meclis kararı yok. Biz buraya ağaçlarımızı kestirmek istemiyoruz dediğimizde belediyenin bizim için yaptığı tek şey buraya polis yığmak oldu. Burada ağaçların yeşilin, doğanın güvenliği sorunu vardır. Onu da mahalleli halkı olarak koruyacağız.