AKP’li belediyelerden aldığı çok sayıdaki ihalelerle dikkat çeken, “Ferrarili reklamcı” olarak da bilinen Mehmet Yıldırım, Başakşehir Belediyesi’nden yaklaşık 30 milyonluk bir ihale daha aldı. Yıldırım, Başakşehir Belediyesi’nin reklamını yapan ilk ihalesini 2011 yılında almıştı.

Başakşehir Belediyesi’nin “Çeşitli Baskı İşleri, Duyuru Ve Tanıtım Hizmetleri Alımı” adı altında açtığı ihalenin sözleşmesi imzalandı. Kamu İhale Kurumu sitesinde yayınlanan sözleşme duyurusuna göre ihaleyi, Rengarenk Reklam Tabela Ajans San. Ve Tic. Ltd. Şirketi 29 milyon 975 bin TL’ye aldı.

AKP'li belediye ve Ferrarili reklamcı iş birliği - Resim : 1

Son ihaleyle birlikte  Mehmet Yıldırım’ın 5 ayrı firmasının AKP’li belediyelerden, 2011 yılından günümüze kadar aldığı ihale sayısı 134’e yükseldi.

AKP'li belediye ve Ferrarili reklamcı iş birliği - Resim : 2

Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz? Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz?

Özellikle Şile Belediyesi’nden de çok sayıda ihale alan Yıldırım’ın şirketleri, Başakşehir, Çekmeköy, Sancaktepe ve Ümraniye belediyelerinden aldığı ihaleler dikkat çekiyor.

AKP'li belediye ve Ferrarili reklamcı iş birliği - Resim : 3

BEŞ KOLDAN İHALE

Odatv'nin haberine göre, Mehmet Yıldırım’ın, eski ortağı oldukları hariç 5 şirketi bulunuyor. Bunlardan Elvan Reklam Mimarlık İnşaat San. Tic. A.Ş. 109, Rengarenk Reklam 13, Gökkuşağı Tabela Reklam Organizasyon San. Ve Tic. Ltd. Şti. 7, RNK Prodiksiyon Reklam İnşaat Turizm Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şirketi 1 olmak üzere toplam 134 ihale aldı. Elvan firmasının aldığı ihalelerin 11’i Başakşehir Belediyesi’nden. Elvan Reklam ilk ihalesini de 30 Aralık 2011 tarihinde Başakşehir Belediyesi’nden almıştı. Firma ihaleyi 2 milyon 432 bin 200 TL’ye almıştı. O tarihte dolar kuru 1.88 TL idi. Günümüz kuruyla hesaplandığında ihale yaklaşık 40 milyon TL’ye geliyor.

AKP'li belediye ve Ferrarili reklamcı iş birliği - Resim : 4

Elvan Reklam firması geçen yıl kasım ayında da Başakşehir Belediyesi’nden 29 milyon 915 bin TL’ye bir ihale almıştı. Aynı firma Çekmeköy Belediyesi’nden de, 8 Ocak 2024 tarihinde sözleşmesini imzaladığı 9 milyon 600 bin 450 TL’ye tanıtım ihalesi almıştı.

AKP'li belediye ve Ferrarili reklamcı iş birliği - Resim : 5

AKP'li belediye ve Ferrarili reklamcı iş birliği - Resim : 6

AKP'li belediye ve Ferrarili reklamcı iş birliği - Resim : 7