HDP seçmeninin kime oy vereceği konusu AKP içinde de tutarsız açıklamaların gelmesine neden oluyor. Mehmet Metiner HDP seçmeninin Erdoğan’a oy vereceğini ifade ederken Osman Gökçek ise HDP’lilerin muhalefeti desteklediğini ileri sürdü.

METİNER VE GÖKÇEK’İN HDP TUTARSIZLIĞI

AKP’nin eski İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner AKP’ye yakın TVNET’te katıldığı programda “Ben HDP sosyolojisini biliyorum. Cumhurbaşkanımıza oy verirler, parlamento seçimlerinde de HDP'nin olması için HDP'ye oy verirler" ifadelerini kullanmıştı.

AKP’nin 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde  Ankara’dan Milletvekili adayı gösterdiği Osman Gökçek ise bugün Twitter hesabından HDP seçiminin muhalefeti desteklediğini ifade ederken “ Mansur Yavaş Ankara’da yaşayan Hdplilerin en çok oy verdiği kişinin kendisi olduğunu söylüyor. Ankara 14 Mayısta kandilin umut masası olarak gördüğü bu ittifaka gereken dersi verecek.” diye yazdı.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Mehmet Metiner HDP'yi AKP'ye yaklaştırmaya çalışırken Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek HDP üzerinden muhalefeti yıpratmaya çalıştı. Karşılıklı gelen bu ifadeler AKP iktidarı içerisinde HDP üzerinden nasıl bir politika yürütüleceği konusunda kafa karışıklığı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.