AKP'de ekonominin dümeninde olan Mehmet Şimşek'e karşı sinsi lobi yürütüldüğü ortaya çıktı. Bu lobi karşısında ise Erdoğan'ın çaresizliği dikkat çekiyor. Can Ataklı'dan Mehmet Şimşek kulisi...

Ekonomi yönetiminin başına geçen Mehmet Şimşek’in ardından devam eden zamların üstüne yeni yeni zamlar gelmesi tüm gözleri yeniden Mehmet Şimşek’e çevirdi.

Gazeteci Can Ataklı da X hesabından bir kulis bilgisi paylaştı. Can Ataklı’ya göre, Erdoğan’ın büyük zorluklarla getirdiği Mehmet Şimşek aleyhine AK Parti içinde bir grubun lobi faaliyeti yürütüyor.

Can Ataklı, paylaşımında şunları kaydetti:

“Büyük umutlarla getirilen Mehmet Şimşek aşırı zamlardan sonra AKP içinde tepkilere neden oluyor.

Erdoğan Şimşek konusunda sessiz, Şimşek’in aldığı kararlarla ilgili bugüne kadar tek kelime bile etmeyen Erdoğan şimdilik gelen tepkileri dinlemekle yetiniyor.

AKP içinde bir grup Şimşek aleyhine lobi yapıyor.

Birçok AKP milletvekili yapılan ağır zamlar nedeniyle halk içine çıkmakta güçlük çektiğini belirtiyor ve “Eğer bu böyle devam ederse yerel seçimlerde büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalırız” diyor.

Bazı anket şirketlerinin AKP’yi son seçimde aldığı yüzde 35’in bile altında göstermesi tehlike çanı olarak değerlendiriliyor.

Mehmet Şimşek’in gönderilmesi gerektiğini söyleyen parti içi grupların en büyük sıkıntısı Şimşek’in yerine gelecek kişinin bulunamaması.

Piyasalara ilişkin yorumda bulunan Can Ataklı şöyle devam etti:

“Piyasalar iyice sıkıştı

AKP’den kart getiremeyen şirketler kredi alamıyor

Vatandaş gırtlağa kadar borçlandı, kredi kartı ve kredilere getirilen bazı kısıntılar nedeniyle borcu borçla çevirmeye çalışanlar da derin bir krize girdi

Yapılan maaş zamları anında piyasa zamlarına dönüştüğü için cebe giren artı paraların hiçbir hükmü kalmadı

Sabit ve dar gelirliler için kara bir eylül beklentisi iktidarı da korkutuyor.”