Gazeteci İsmail Saymaz, AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar’ın kongre sonrası yaptığı paylaşımda kullandığı "Cumhurbaşkanımızın azametini kendi gölgesi sananlar, Erdoğan sonrası hesaplarını değişim ambalajıyla sunuyor. Yozlaşmayı tetikleyen bu hizip, AK Parti'yi için için çürütüyor" ifadelerinin altında yatanları anlattı.
"BİNALİ YILDIRIM'I YEME KONGRESİYDİ"
Gazeteci İsmail Saymaz konuk olduğu canlı yayında, AKP Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AKP Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Başkan Hamza Dağ ve AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin'in partiyi içten ele geçirmeye çalıştığını iddia etti. Bu ekibin esas başında Bilal Erdoğan olduğunu öne süren Gazeteci İsmail Saymaz, "Bu kongre Binali Yıldırım'ı yeme kongresiydi dediler." dedi.
İşte, Gazeteci İsmail Saymaz'ın AKP'li kaynaklara dayandırdığı o kulis:
"Parti 2014 Mayıs seçimlerinden öncesinden bu yana üç ismin kontrolüne geçiyor. Birincisi Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, ikincisi Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Hamza Dağ, üçüncüsü AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin. AKP kaynağıma göre bu üç görev AKP'nin en çok para aktardığı alanlar. Önce Mahir Ünal'ı tasfiye ettiler. Şimdi de Binali Yıldırım'ı tasfiye etmeye çalışıyorlar. Bu kongre Binali Yıldırım'ı yeme kongresiydi dediler. Sahnenin dışına attılar. Yeni hedefleri Mehmet Özhaseki. Bu ekibin ağabeyinin Bilal Erdoğan olduğu söyleniyor.