Türkiye ekonomisi her geçen gün daha kötü bir duruma gidiyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte art arda gelen zamlar maaşlar daha çalışanın eline geçmeden eritirken, yoksulluk sınırı da tırmandı.  

Türk-İş tarafından yapılan gıda fiyatlarına yönelik çalışma vahim tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi öyle ki gıda fiyatları  aralık ayında aylık bazda yüzde 4,41, yıllık bazda ise yüzde 98,41 yükseldi.

Ayrıca Türk-İş'in araştırmasında açlık sınırı 7 bin 786 TL'den 8 bin 130 TL'ye çıkarken, gıda harcaması ile giyim, konut, ulaşım gibi benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu harcamalarda artarak yoksulluk sınırını 25 bin 364 TL'den 26 bin 483 TL'ye yükseltti.

Çocukların beslenmesine dikkat çekilen raporda ayrıca bir çocuk ve bir gencin yeterli ve dengeli beslenebilmesi içib gereken gıdanın temini için minimum tutar 2022 aralık ayında 3 bin 727 TL oldu.

Öte yandan söz konusu raporda et fiyatı yüzde 20, kuzu fiyatı yüzde 10 arttı. Beyaz etlerden tavuk ve balıkta artış da yüzde 10 olurken, Peynir ve yoğurt fiyatları son 1 yılda yüzde 100’den fazla arttı.