Gazeteci Abdurrahman Dilipak Sanayi Bakanlığı’nın Coca Cola'ya teşvik belgesi verdiğine yönelik çıkan haberler üzerine AKP’yi yerden yere vurdu.

Menzil'de Yolsuzluk Kavgası:“Yolsuzluk” ve “Devleti Dolandırma” Üç kardeş Birbirine Girdi, İddialar Ortalığa Saçıldı Menzil'de Yolsuzluk Kavgası:“Yolsuzluk” ve “Devleti Dolandırma” Üç kardeş Birbirine Girdi, İddialar Ortalığa Saçıldı

Abdurrahman Dilipak sosyal medya hesabı üzerinden AKP’ye Coca Cola üzerinden yüklenirken “AKP kendini gözden geçirmeli” diye yazdı.

Boykot, Teşvik İçin Engel Değil mi? Coca-Cola'nın Devlet'ten Aldığı Destek  Resmi Gazete'de Yayımladı

İsrail’in Filistinli bombalayan silah kasası olarak bilinen Coca Cola firmasına Sanayi Bakanlığı’nın teşvik belgesi verdiği iddiası büyük ses getirmişti. İddiaya göre AKP iktidarı Coca Cola’yaq Gümrük vergisi muafiyeti, KDV İstisnası, SGK işveren primi indirimi, Yüzde 60 vergi indirimi ve yüzde 25 yatırıma katı oranı kolaylığı sağlıyor.

AKP KENDİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ

Bu iddialar kamuoyuna büyük yankı uyandırırken konuyla ilgili Bakanlıktan bir yalanlama gelmemesi gazeteci Abdurrahman Dilipak’ı kızdırdı.

Dilipak Twitter (X) hesabından AKP’ye şöyle yüklendi

“Bakanlık var ya da yok diye bir açıklama yapmıyor. Varsa neden özür dileyip iptal etmiyorlar. Dün bir koop a gittim coca colayı satmıyorlar ama pepsi ile devam. Bir boykotu bile doğru düzgün yapmıyorlarsa, ak parti kendini gözden geçirmeli”