Gazeteci yazar Akif Beki, depremler sonrası organize edilen Türkiye Tek Yürek  yardım kampanyasına taahhüt edilen bağış miktarlarının yatırmayanların açıklanmasını istedi.

Karar yazarı Akif Beki, “Türkiye Tek Yürek" kampanyasında bütün TV'lerin ortak yayınına bağlanarak esip savuran ama söz verdiği parayı yatırmayan bağış şovmeni çok. Bir aydan fazla oldu, 115 milyar liranın yalnız 74'ü yatırıldı. Kamu kurumlarının söz verdiği rakamın bile çok altında. Sadece onlar yatırmış olsa 90 milyar lirayı geçerdi. Firenin büyüklüğünü düşünün. Telaffuz edilen 10 milyonlar, 100 milyonlar ortada yok. Para dökerek yapamayacakları reklamı, bedavaya getirdi yüzsüzler.” dedi.

Akif Beki yazısına şöyle devam etti;

“Depremzedeler üstünden bağış gösterisi yapanlara o platformu, o şov fırsatını sunanlar da kayıp. Acun'un sesi çıkmıyor. Bağış şovu sırasında gür çıkıyordu oysa.
Bu gidişle milletin parasının, millete bağışmış gibi gösterildiğiyle kalacak. Gerisi yalan olacak.
AFAD yetkilileri, Hürriyet'e konuşmuş. Söz verip yatırmayanları aramışlar. “Binam var, kamulaştırırsanız parayı yatıracağım”, “ani ödemem çıktı, ödeyemiyorum” veya “Para bekliyorum, aldığımda öderim” gibi bahaneler öne sürüyorlarmış.
Haberde, AFAD'ın biraz daha bekleyip yatırmayanları ifşa edeceği yazıyor.
Bağış yüzsüzlerini ifşa etmekten başka bir yaptırım zaten bulunmuyor. Saklamayın, saklamayı bırakın ki herkes tanısın onları.
Durduğu kabahat! AFAD, bugünden tezi yok teşhir etmeli hepsini.”