Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren Akaryakıt Özel Ekibi, akaryakıt kaçakçılığına karşı mücadele kapsamında önemli çalışmalar yürütüyor. Ekip, 2014 yılında kurulduğundan bu yana 1800 firmanın faaliyetlerini inceledi ve toplamda 15,6 milyar lira  kamu zararı tespit etti.

Bu yılın ilk dokuz ayında ise 47 firmanın çalışmaları denetlendi, ve bu firmalarca düzenlenen sahte fatura nedeniyle kamuya 1,4 milyar lira  zarar verildiği belirlendi. Ekip, denetimler sırasında, 43 akaryakıt bayisinin yazar kasa ve otomasyon sistemlerine müdahale ederek yasa dışı gizli düzeneklerle kayıt dışı akaryakıt sattıklarını tespit etti. Bu bayilerin faaliyetlerinin geçici durdurulması sağlandı.

Akaryakıt Özel Ekibi tarafından yapılan çalışmalarda, 2014 yılından bu yana 1800 firma tarafından 45 milyar liralık sahte fatura düzenlendiği tespit edildi.

Ayrıca, bu yılın ilk dokuz ayında Gümrük Muhafaza birimleri 47 olayda, 13 milyon lira değerinde ve 769 ton kaçak akaryakıt belirledi.

Türkiye'de tüm kolluk birimlerinin bir araya geldiği ve Akaryakıt Özel Ekibi adı altında faaliyet gösteren ekip, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığından gelen görevlendirmelerle çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Milli Gazete