Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak 27 Temmuz 2020 yılında Yeni Akit gazetesindek köşe yazısında “AKP’nin Papatyaları” başlıklı yazısında, “ANAP’ı o “Papatyalar”, o “Lale Devri çocukları” bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP’nin “Papatyaları”(!?) bitirecek bu gidişle. AK Parti  içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti’ye yakın KADEM’e yönelik de eleştirilerde bulunan Abdurrahman Dilipak’ın bu ifadeleri sonrası KADEM, Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık aynı konuda Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP) suç duyurusunu reddederken, AK Parti ve KADEM’in suç duyurularını işleme alarak kamu davası açmıştı. Davaya, birçok AKP’li isim de müdahil olmuştu.

Öte yandan, bazı il kadın kolları başkanlarının müşteki olmadıkları halde, iddianamede müşteki olarak adlarının yer almasıyla ilgili olarak Abdurrahman Dilipak’ın yarın mahkemeye yazılı ve sözlü beyanda bulunması bekleniyor.

DİLİPAK “CHAT GPT”DEN MAHKEMEYE RAPOR SUNACAK

Abdurrahman Dilipak kendi yazısının nasıl anlaşılması gerektiğini yapay zeka bilgisayarı ChatGPT’ye sordu. Dilipak, ChatGPT’nin hazırladığı sonucu mahkemeye sunacak.

Türkiye’de ilk kez bir sanık, savunmada mahkemeye bilirkişi olarak yapay zekanın verdiği cevabı sunacak. Bazı ülkelerde mahkemeler sanal avukatlığı ve yapay zekanın hazırladığı bilgi raporlarını kabul ediyor. Konunu ülkemizde de Hukuk fakülteleri, yasama, yürütme, yargı bürokrasisi ve barolar nezdinde yeni bir tartışma başlatması bekleniyor.

Kaynak:Milli Gazete