AKP’ye yakın yazar Ahmet Hakan bugünkü köşesinde AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kaybetmesine yönelik üzerinde durulması gereken riskleri sıraladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs’ta olacağı kesinleşirken partiler ve ittifaklar çalışmalarını daha da hızlandırdı. Yapılan seçim anketlerinde Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’nın seçim yarışını öne götürdüğü ortaya koyuldu. Gazeteci Ahmet Hakan da bugünkü yazısında AKP’nin neden seçimi kaybedebileceğini öngören maddeleri sıraladı

AKP’NİN SEÇİMİ KAYBET RİSKLERİ

Hakan yazısında AKP’nin seçimi kazanmaya yönelik fırsatlarının da olduğunu ifade ederken riskleri sırladı.

İşte Hakan’ın itiraf gibi sıraladığı o sorunlar

  • 20 yılın getirdiği genel zorluklar...
  • Pandemi, savaş ve deprem üçlüsünün neden olduğu sorunlar...
  • Karşı taraftaki muazzam kazanma arzusu...
  • Sosyal medyadaki genel hava...
  • Ekonomideki açmazlar...

AHMET HAKAN DA SEÇİMİ KAYBETME OLASILIĞINI GÖRDÜ

Bu arada Gazeteci Ahmet Hakan'ın AKP'nin seçimi muhakkak kazanacağını ifade eden köşe yazılarından vazgeçip son yazdığı yazılarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kaybet olasılığını da görmesi dikkatlerden kaçmadı.

AKP'ye yakın gazetecilerden Ahmet Hakan seçimlere yönelik dil ve üsluptan şikayet ederek Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı uyardı.

"15 MAYIS SABAHI ONLAR KAZANACAK"
Hürriyet gazetesinde bugün okurlarının karşısına "15 Mayıs sabahı için tehdit üstüne tehdit" başlığıyla çıkan Ahmet Hakan karşılıklı “15 Mayıs sabahı asıl siz gününüzü göreceksiniz” şeklinde iki taraftan gelen tehditlere dikkat çekti. Bu tehdit dilinin halkı kutuplaşmaya götüreceğini öne süren Hakan seçimi "15 Mayıs sabahı hiç kimse kendisini kaybetmiş hissetmeyecek. 15 Mayıs sabahı herkes kendisini kazanmış hissedecek” diyenlerin kazanacağını dile getirdi.

AHMET HAKAN'DAN ERDOĞAN'A GİZLİ MESAJ
Bir çok yeri ve yabancı siyasi analize göre yılladır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanmak adına halkı kutuplaştırıcı söylemler ürettiği gerçeği ortada dururken, Erdoğan aralıksız bu ifadelere yenilerini eklerken Ahmet Hakan'ın bu yazısıyla Erdoğan'ı incitmeden kutuplaştırıcı dilden uzak durması konusunda uyarmak istediğini düşündürdü.