Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük  Deprem sonrası binlerce insan haytını kaybederken geride kalanlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu doğrultuda deprem bölgesinde olan yardım kuruluşları yaraları sarmaya çalışırken ortaya hiç de hoş olmayan görüntüler de çıkmaya devam ediyor.

"PARMAĞINDAKİ YÜZÜĞÜNÜ SAT"

Son olarak Kahramanmaraş’tan gelen görüntülerde temiz su bulamayan bir vatandaş, AFAD yetkilisinin kendisine ‘yardımların artık bittiğini’ belirterek, ‘ihtiyaçlarını karşılaması için yüzüğünü satmasını’ söylediği görülüyor.

Gazeteci Ruşen Takva söz konusu videoyu paylaşırken depremzede kadının“‘Ne yaparsan yap kendi çarene bakacaksın’ diyorlar. Bir koli su istedim. ‘Benim evde çocuklarım var’ dedim. ‘Su yardımı yapılmıyor, bitti artık yardımlar’ diyor. ‘Param yok’ diyorum. Öbürü de gülüyor ‘Parmağında yüzük var. Niye bozdurup da kendi ihtiyacını almadın’ diyor. Önce adam etsinler sonra şu AFAD’ın başına oturtsunlar. Cahil cahil oraya oturtup da bizi rencide etmeye ne hakları var? Erzakları da kendilerinin olsun, yiyecekleri de kendilerinin olsun. Ben sadece su istiyorum.” İfadelerini kullandığı görülüyor.