Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldığı canlı yayında Hatay Havalimanı'ndaki onarımı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptırdıklarını söyledi. Savaş, "Havaalanının asfaltlamasını yapıyoruz. Vali bey benden rica etti. Mansur bey de 'Biz yaptıralım' dedi. Kendisine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havaalanındaki çalışmaları İGA'nın yaptığını iddia etmişti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde Hatay büyük hasar aldı. Havaalanında da meydana gelen hasar nedeniyle bölgeye yardımların ulaşması zor oldu. KARAR yazarı Akif Beki ve Yavuz Oğhan'ın KRT'deki programına katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş depremde büyük hasar alan Hatay Havalimanı'nı Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptırdıklarını söyledi. Savaş, "Havaalanının asfaltlamasını yapıyoruz. Vali bey benden rica etti. Bir müteahhit var o kişi aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de işlerini yapıyor. Mansur bey buradaydı. Mansur bey, 'Biz yaptıralım' dedi. Kendisine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Savaş'ın açıklamaları şöyle;

"HAVAALANININ OLMAMASI BİZİ ÇOK ZORLADI"

Hatay'da 2 binin üzerinde bina yıkıldı. Biz ilk 2 gün kendi imkanlarımızla hızlı bir şekilde kurtarabileceğimiz insanlara yöneldik. Son 2 gündür hem yurt içinden hem de yurt dışından çok destek aldık. Belediyelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, iş adamlarımızdan çok destek geldi. Bu bizi mutlu ediyor yalnız olmadığımızı hissediyoruz. Havaalanının olmaması bizi çok zorladı. Buraya yardıma gelenler Gaziantep ve Adana üzerinden gelmeye çalıştı. Bu yüzden gecikme yaşandı. Şu an Hatay'da trafik sıkıntısı var. Sağ kalanlar ailesini alıp başka yerlere gitmeye çalışıyor. Birçok yol tıkalı. Havaalanı yok, demiryolu yok, deniz yolu ile ulaşım da çok kısıtlı. Herkes karayoluna yüklendi.

"MANSUR BEY 'HAVAALANINI BİZ YAPTIRALIM' DEDİ"

Havaalanının asfaltlamasını yapıyoruz. Vali bey benden rica etti. Bir müteahhit var o kişi aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de işlerini yapıyor. Mansur bey buradaydı. Mansur bey, 'Biz yaptıralım' dedi. Kendisine teşekkür ediyoruz.

"İKTİDAR KENDİ KİFAYETSİZLİĞİNİ BİZİM ÜZERİMİZDEN ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYOR"

Biz depremin olduğu günden beri çalışıyoruz. Çalışmak demek bir yere karargah kurup klimalar altında sağa sola talimat vermek demek değildir. Çalışmak sahada olmaktır, yaraları sarmaktır. Biz Hatay'ın yaralarını sarmak için sahadayız. Ben her gün koordinasyon merkezinde pinekleyecek adam değilim. Kimse buraya emir yağdırmaya gelmesin. Ekipleriyle gelsinler ve bize destek olsunlar. Biz kimsenin ahkam kesmesini istemiyoruz. İş yapsınlar burada. Biz ilk günden beri siyaset yapmamaya çalışıyoruz. İktidar kendi kifayetsizliğini bizim üzerimizden çıkartmaya çalışıyor. Siyasetteki arkadaşlarımız 1 puan daha alabilmek için bizim üzerimizden siyaset yapmasınlar. Bugün birlik günü."

KILIÇDAROĞLU: KAPANAN HATAY HAVALİMANI'NI ONARIYORUZ GELSİNLER TUTUKLASINLAR

Havaalanının onarımıyla ilgili dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, Yavaş'ın "Hatay Havalimanı'nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara başladık. Mesai arkadaşlarımız alandaki hafriyat atıklarını temizliyor." paylaşımını kendi kişisel Twitter'ından "Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar." notuyla paylaşmıştı.

Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar.

Tweeti Alıntıla

Mansur Yavaş

@mansuryavas06

Hatay Havalimanı'nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara başladık. Mesai arkadaşlarımız alandaki hafriyat atıklarını temizliyor.

Resim

Resim

Resim

Resim

BAKAN İGA'NIN YAPTIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havaalanını İGA'nın yaptığını iddia ederek, "Hatay Havalimanı'nda ekiplerimiz ilk andan itibaren çalışmalara başlamış, onarıma devam etmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar moloz toplamak için havalimanına yönlendirilmiştir. Provokasyon için paylaşım yapan bilgisiz Kemal Kılıçdaroğlu'nu kaale almayınız." diye cevap vermişti.

Adil Karaismailoğlu

@akaraismailoglu

Hatay Havalimanı'nda ekiplerimiz ilk andan itibaren çalışmalara başlamış, onarıma devam etmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar moloz toplamak için havalimanına yönlendirilmiştir. Provokasyon için paylaşım yapan bilgisiz

@kilicdarogluk

'nu kaale almayınız.

Resim

Resim

Resim

Resim