Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, “ AK Parti iki şeye odaklanmış gözüküyor: Seçim ve deprem. İkisinde de süreci iyi yönetemiyorlar. Seçimde, ittifaka dahil ettikleri ve edecekleri partilerle ilgili ciddi sorunlar yaşıyorlar. AK Parti'nin başının belası olan bir diğer konu, İstanbul Sözleşmesi. Tabi yanında Lanzarote, CEDAW, UNO WOMAN da var. CEDAW 12 Eylül sonrası Evren'in başımıza bela ettiği bir sözleşme. İstanbul Sözleşmesi ondan beter, Lanzarotte bundan da beter.” dedi.

Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi’nin bel kemiğini oluşturan ‘ 6284 Sayılı Kanun’için ‘kırmızı çizgimizdir diyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e tepki gösterdi.

Yazar Abdurrahman Dilipak, “Bu arada derdimiz az, Aile Bakanı ile AK Parti Grup Yönetiminden iki kadın durduk yerde bir “kırmızı çizgi” tartışması başlattı. Hem de seçime giderken, hem de ittifak pazarlıkları sürerken ve sonuç ortada. Milletin sinir uçlarında tartışırsanız bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız.” dedi.